Με «ξένα όπλα» λήστεψαν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 11:04 Με «ξένα όπλα» λήστεψαν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του

Απογευματινή ληστεία με λεία 1.000 ευρώ. Απείλησαν και την οικιακή βοηθό…

Θρασύτατη, αν όχι περίεργη, ληστεία σημειώθηκε την Πέμπτη (2/7) το απόγευμα περίπου στις 18:40’ σε σπίτι στο Αλιβέρι με δράστες δύο άγνωστους άνδρες και θύμα έναν 72χρονο.

Οι ληστές εισήλθαν στο σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα, την ώρα που μέσα σε αυτό υπήρχε μόνο η οικιακή βοηθός ηλικίας 37 χρονών από την Ουκρανία. Την απείλησαν με κατσαβίδι, το οποίο βρήκαν μέσα στο σπίτι, ενώ συγχρόνως κάλυπταν το πρόσωπό τους με τις μπλούζες τους!

Εκείνη την ώρα έφτασε στο σπίτι και ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του 72 ετών, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ληστές που κρατούσαν πλέον ένα αεροβόλο όπλο που επίσης βρήκαν μέσα στο σπίτι.

Υπό την απειλή του όπλου ο ηλικιωμένος αναγκάστηκε να τους δώσει 1.000 ευρώ που πιθανότατατα τα είχε μαζί του και οι δύο ληστές εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το πρωτοφανές περιστατικό – ως προς το χρόνο τέλεσης και με τον τρόπο που ενήργησαν οι ληστές με ξένα όπλα και χωρίς να έχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα κάλυψης των χαρακτηριστικών τους – καταγγέλθηκε την επομένη στο ΑΤ Αλιβερίου το οποίο και διενεργεί την προανάκριση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση