Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι αιολικά στην Οξυά»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 07:28 «Όχι αιολικά στην Οξυά»

«Ξεκινάμε Δυνατά με πίστη στον αγώνα μας...», τονίζει σε δελτίο τύπου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 η αρχική συγκέντρωση των μελών και φίλων της Διαδικτυακής Ομάδας «ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ». Η συγκέντρωση έγινε στην Σπερχειάδα και ήταν  ανοικτή σε όλους τους φίλους και τα μέλη της ομάδας αλλά και σε συλλογικότητες, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και γενικά σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τον περιβαλλοντικό βιασμό της περιοχής μας, στο όνομα του κέρδους.

Στην αρχική μας αυτή συνάντηση, πρώτη δια ζώσης, δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις και θέσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που αφορά τα δύο Αιολικά Πάρκα που πρόκειται να εγκατασταθούν στην Σαράνταινα και το Πικροβούνι με 64 και 12 προβλεπόμενες Ανεμογεννήτριες.

Από όλους τους ομιλητές εκφράσθηκε η αγωνία αλλά και η αντίθεση στο σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα που πρόκειται να εξελιχθεί στο αλπικό τοπίο του δάσους της Οξυάς. Ένα έγκλημα που αν αφήσουμε να εξελιχθεί θα διαταράξει και θα καταστρέψει φυσικούς πόρους, περιβάλλον, ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής. Θα μετατρέψει μια πανέμορφη περιοχή σε «κρανίου τόπο» και θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής σε πάνω από τέσσερις νομούς (Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα.

        Οι συμμετέχοντες προχωρήσαμε στην συγκεκριμενοποίηση των πρώτων ενεργειών που απαιτούνται στη συνέχεια και αποφασίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες :

1. Κοινοποίηση του εγκεκριμένου ψηφίσματος  από την συγκέντρωση που  περιγράφει τους λόγους για τους οποίους απορρίπτουμε την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην συγκεκριμένη περιοχή.
2. Αίτηση προς το Δήμο Μακρακώμης με την συνυπογραφή  Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων ώστε να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθεί αντίστοιχη απόφαση σε σχέση με τα δύο Αιολικά Πάρκα.
3. Προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκομένων που αφορούν τους τέσσερις νομούς.
4. Ανάδειξη Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που θα οργανώσει καλύτερα και θα συντονίσει τις δράσεις του Δικτύου μας.

Εκτιμούμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε ο αγώνας μας να είναι μαζικός και νικηφόρος. Εκτιμούμε ότι η συντονισμένη δράση όλων μας  μπορεί να αποτρέψει την περιβαλλοντική καταστροφή.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

facebook: ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ

Τηλέφωνα και mail Επικοινωνίας :

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6978888456 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6973409095 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΟΛΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6977550704 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.