Έρχονται μπουρίνια και χαλάζι...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 10:20 Έρχονται μπουρίνια και χαλάζι...

Μετά τον μίνι καύσωνα, το σκηνικό του καιρού αλλάζει.

Λόγω της παρατεταμένης επιφανειακής θέρμανσης των προηγούμενων ημερών, είναι φυσικό επακόλουθο να προκληθεί μια έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια, η οποία ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, το προσεχές τριήμερο (μέχρι και την Τρίτη) ο καιρός στα ηπειρωτικά θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Μάλιστα κατά τόπους την Κυριακή στην κεντρική και βόρεια χώρα τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους (τα γνωστά μπουρίνια).

Η πιο «δύσκολη» μέρα θα είναι η Κυριακή, καθώς θα έχουμε και πάλι τοπικές βροχές-καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα, οι οποίες μάλιστα τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα:

Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση