Μεγάλες καταστροφές σε περιοχές της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 19:25 Μεγάλες καταστροφές σε περιοχές της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ)

Για ολοκληρωτική καταστροφή κάνουν λόγο στον Παλαμά…

Νέο μπουρίνι ξέσπασε την Κυριακή (5/7), γύρω στις 4 το απόγευμα στο Νομό Καρδίτσας «σαρώνοντας» ολόκληρο τον κάμπο και τα βουνά (διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα)!

Το χαρακτηριστικό της καινούργια καταιγίδας ήταν οι πολύ δυνατοί άνεμοι που συνοδεύονταν με βροχή και χαλάζι σε κάποιες περιοχές όπως η Αργιθέα και ο Δήμος Παλαμά για ακόμη μία φορά.

Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net που επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου, η σφοδρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε ολοσχερώς πολλές βαμβακοκαλλιέργειες στις Τοπικές Κοινότητες Φύλλου, Λεύκης και Ορφανών, ενώ εκτεταμένες ζημιές είχαμε και στις Τοπικές Κοινότητες της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού στα Καλαμάκια.

Τη Δευτέρα, ο Δήμος Παλαμά θα προχωρήσει σε αναγγελία των νέων καταστροφών στον ΕΛΓΑ μαζί με αυτές που έγιναν το προηγούμενο διήμερο στην ίδια περιοχή.

Επίσης, προβλήματα δημιούργησε το μπουρίνι και στην περιοχή Παλαιοκκλησίου του Δήμου Καρδίτσας.

Δείτε ένα βίντεο από το Φανάρι Καρδίτσας:

Σε ότι αφορά στον υπόλοιπο Νομό, ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου ενημέρωσε ότι έριξε χαλάζι και σε αυτή περιοχή, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε υποδομές, ποιμνιοστάσια, κτίσματα η κατοικίες.

Ωστόσο, επαναλήφθηκε το συνηθισμένο φαινόμενο των κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο.

Προβλήματα από την κακοκαιρία δεν αναφέρθηκαν στον άλλο ορεινό Δήμο του Νομού Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο, αλλά ούτε και στον ημιορεινό Δήμο Μουζακίου, παρά την δυνατή θύελλα που «χτύπησε» την περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση