Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποδαρικό πτήσεων και στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 11:07 Ποδαρικό πτήσεων και στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Αψίδα νερού, κεράσματα και τεστ κορωνοϊού…

Μέσα από αψίδα νερού πέρασε το αεροπλάνο της Transavia France που άνοιξε τη σεζόν το Σάββατο το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας στη Ν. Αγχίαλο. Το ποδαρικό έγινε από τη Γαλλία, από το αεροδρόμιο Ορλύ μέσω του οποίου ταξίδεψαν 145 Γάλλοι τουρίστες.

Η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή στον αεροδιάδρομο όπου το αεροπλάνο πέρασε κάτω από αψίδα νερού. Οι επιβάτες που φορούσαν όλοι μάσκες αποβιβάστηκαν τμηματικά ενώ σε 50 από αυτούς έγιναν δειγματοληπτικά τεστ για τον κορονοϊό.

Περνώντας στην αίθουσα αφίξεων, τους πρώτους ταξιδιώτες από αέρος… υποδέχθηκε κλιμάκιο της αντιδημαρχίας Τοπικής Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και τουρισμού σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, το Επιμελητήριο και την Ενωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου. Το παρών έδωσαν επίσης εκπρόσωποι των Ενωσεων Ξενοδόχων Πιερίας, Εύβοιας, Λάρισας και Τρικάλων ενώ για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν εκπρόσωποι των ενώσεων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας.

Με ευθύνη του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, στους ταξιδιώτες προσφέρθηκαν κεράσματα και έντυπα του Δήμου.

Κατά την άφιξη των τουριστών σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ν. Αγχιάλου, Κώστα Ευσταθίου ακολουθήθηκε κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο: οι επιβάτες της πτήσης φορούσαν μάσκες, η αποβίβαση έγινε με αποστάσεις ασφαλείας και τμηματικά, λήφθηκαν 50 επιχρίσματα στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών τεστ ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος στον χώρο του αερολιμένα σε όσους δεν ταξίδευαν.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου πρόκειται για την πρώτη πτήση που υποδέχεται το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου το οποίο λειτουργεί με όλους τους όρους ασφαλείας ενώ σε αυτό προβλέπεται να γίνουν έως τέλος της περιόδου πτήσεων συνολικά 18 απολυμάνσεις.

«Είναι σημαντική για εμάς η έναρξη των πτήσεων για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος εστίασε στην παρουσία των εκπροσώπων των ενώσεων ξενοδόχων της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς όπως ανέφερε «σηματοδοτεί το ενδιαφέρον που υπάρχει για το αεροδρόμιο ως πύλη εισόδου».

Προ της άφιξης της πρώτης πτήσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις δυνατότητες του αεροδρομίου, αλλά και τους τρόπους προώθησής του.

Η πρώτη πτήση της σεζόν, από το Παρίσι, ήταν ναυλωμένη από το Club Mediterranee της Εύβοιας, όπου θα καταλύσουν οι Γάλλοι τουρίστες.

Οι πτήσεις της ίδιας εταιρείας συνεχίζονται στις 11 και 18 Ιουλίου. Στις 25 Ιουλίου, εξάλλου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Condor και της βρετανικής Easy Jet, με προγραμματισμένες πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Σε κάθε πτήση που θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, θα διενεργούνται δειγματοληπτικά τεστ.

Βροχή ακυρώσεων

Ωστόσο ο τουριστικός κόσμος κρατά μικρό καλάθι για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στη σκιά του COVID-19. Σύμφωνα με την τουριστική πράκτορα, μέλος της διοίκησης και πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμμένου υπάρχει σωρεία ακυρώσεων κρατήσεων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την ίδια, οι μόνες κρατήσεις που γίνονται είναι κυρίως από Ρουμανία και Σερβία και όσοι μπαίνουν στο σύστημα από Αυστρία, Γερμανία και Αγγλία είναι για να προχωρήσουν σε ακυρώσεις κρατήσεων που είχαν κάνει για το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου.

«Πολύς κόσμος ίσως αποφάσισε ότι τελικώς δεν θέλει να ταξιδέψει ενώ αποτρεπτικά είναι και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ισχύουν. Για τους τουρίστες λειτουργούν αποτρεπτικά τα τεστ που γίνονται και το γεγονός ότι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν, ενώ σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό μπαίνουν σε καραντίνα», εξήγησε η κ. Καμμένου.

Πηγή: taxydromos.gr