«Στο “Ελληνικό” η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έβγαλε τουλάχιστον φωτογραφία με φόντο τα χαλάσματα – Με την Π.Ε.Λ. ούτε καν ασχολείται»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 15:11 «Στο “Ελληνικό” η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έβγαλε τουλάχιστον φωτογραφία με φόντο τα χαλάσματα – Με την Π.Ε.Λ. ούτε καν ασχολείται»

Ερώτηση Σαρακιώτη σε Άδωνι για την «ανενεργή» Έκθεση Λαμίας…

Τα γενέθλια της σημερινής κυβέρνησης φαίνεται ότι περίμενε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης για να υπενθυμίσει στους κυβερνώντες ότι η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας εξακολουθεί και ερημώνει παρά και τη νομοθετική παρέμβαση της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την οποία αποδόθηκε στους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας της, στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα ρωτά τι έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Στο εκτενές κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Σαρακιώτης, περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρήκε την Π.Ε.Λ. η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναφέροντας μεταξύ άλλων, το τεράστιο χρέος, που οδήγησε στη δέσμευση λογαριασμών, την χωρίς τήρηση των κανόνων δημοσίου λογιστικού και χωρίς τη στοιχειώδη στελέχωση. Παράλληλα, τονίζει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση «παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα πολλών δεκαετιών, στο ομόθυμο και διαχρονικό αίτημα των φορέων της τοπικής κοινωνίας».

Παράλληλα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, επικαλούμενος τόσο έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, όσο και δημόσιες ανακοινώσεις θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής, που έκαναν λόγο για “συνάντηση εργασίας” μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, επάνω σε “τέσσερις βασικούς άξονες” ή για άλλες συναντήσεις που, όπως επίσης αναφέρεται, θα επιδιώκονταν σε “άμεσο χρόνο”, ζητά να λάβει γνώση για α) τα αποτελέσματα των συνεργασιών αυτών, εδώ και ένα χρόνο, β) τις επισήμως κατατεθειμένες προς το αρμόδιο Υπουργείο προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής, το αν αυτές διασφαλίζουν τη βιώσιμη λειτουργία της, όπως και αναφέρονταν. Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στο χρονικό προσδιορισμό έναρξης λειτουργίας της Π.Ε.Λ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι, στα έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφέρεται ξεκάθαρα ότι: “υφίσταται σκέλος της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής που περιλαμβάνει και την Π.Ε.Λ.”, καλώντας παράλληλα, σήμερα τους κατά το παρελθόν ερωτώντες και αδημονούντες για την επαναλειτουργία της, να εκθέσουν το/α σχέδιο/α τους καθώς και να μεριμνήσουν για τη λειτουργία της.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση