Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάνες δωρίζουν νεφρούς στα παιδιά τους και αδερφός σε αδερφή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 09:27 Μάνες δωρίζουν νεφρούς στα παιδιά τους και αδερφός σε αδερφή

Τρεις συγκλονιστικές ιστορίες ζωής και αγάπης στο Βόλο…

Έτοιμες να χαρίσουν για δεύτερη φορά τη ζωή στα παιδιά τους, είναι δύο μάνες από τον Βόλο.

Σύμφωνα με τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», αποφάσισαν να δωρίσουν τους νεφρούς τους, ώστε να σωθούν από το μαρτύριο της νεφρικής ανεπάρκειας και να μπορούν πλέον να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Ανάλογη απόφαση να δωρίσει τον έναν του νεφρό έλαβε πρόσφατα και ο αδερφός 25χρονης Βολιώτισσας.

Και οι τρεις ιστορίες συγκινούν, κυρίως για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν οι οικείοι ανθρώπων που προσβλήθηκαν από νεφρική ανεπάρκεια και η ζωή τους ήρθε πάνω - κάτω. Ωστόσο, όσο αβίαστα ελήφθη η απόφαση των οικείων, τόσο πολύπλοκη είναι η διαδικασία μέχρι να τελεσφορήσει και να γίνει η δωρεά, αφού θα πρέπει να προηγηθεί ένας ολόκληρος μαραθώνιος εξετάσεων, μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

«Ο ζωντανός δότης θα πρέπει να αξιολογηθεί σχολαστικά για να εξασφαλιστεί ότι η αφαίρεση ενός νεφρού δεν θα προκαλέσει βλάβη της υγείας του. Είναι μία διαδικασία που μπορεί να κρατήσει μέχρι και έξι μήνες, πριν δοθεί το οριστικό ΟΚ», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος που ρωτήθηκε σχετικά. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, το να είναι κάποιος ζωντανός δότης, δεν σημαίνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο εμφάνισης οποιουδήποτε μελλοντικού προβλήματος υγείας, δεν υπάρχει όμως εγγύηση ότι κάποιος που επιθυμεί να δωρίσει π.χ. τον νεφρό του θα μπορέσει να το κάνει, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν θέματα υγείας, καθώς και συναισθηματικά ή κοινωνικά θέματα, εξαιτίας των οποίων μπορεί να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές για τις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις των Βολιωτών που θα λάβουν μόσχευμα από τους δικούς τους ανθρώπους όλα βαίνουν καλά, όσον αφορά στην πορεία των εξετάσεων μέχρι τώρα. Οι νεφροπαθείς που θα λάβουν το μόσχευμα είναι ηλικίας από 25 έως 55 χρόνων.