Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή Χαντζή για να παραμείνει ανοικτή η Τράπεζα Πειραιώς στη Σπερχειάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 07:30 Επιστολή Χαντζή για να παραμείνει ανοικτή η Τράπεζα Πειραιώς στη Σπερχειάδα

Μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία και πρόσθετο πρόβλημα για τις συναλλαγές ιδιαίτερα ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, αποτελεί η αναστολή της λειτουργίας του κινητού συνεργείου της Τράπεζας Πειραιώς στη Σπερχειάδα του Δήμου Μακρακώμης σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιώργο Χαντζή.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια για τη διατήρηση του υποκαταστήματος στην περιοχή ο κ. Χαντζής έστειλε επιστολή στο μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Γεώργιο Χατζηνικολάου και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου, όπου τους παραθέτει μια σειρά επιχειρημάτων , ώστε να αλλάξει η απόφαση.

Η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω, όχι μόνο ως Δήμαρχος Μακρακώμης αλλά και ως πολίτης ενός τόπου που αγωνιά και αγωνίζεται καθημερινά για το μέλλον και την ανάπτυξή του, την αντίθεσή μου στην απόφασή σας να αναστείλετε τη λειτουργία του κινητού συνεργείου της Τράπεζάς σας στην Σπερχειάδα, έδρα του Δήμου Μακρακώμης. Μια απόφαση η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε με αμιγώς οικονομικούς όρους ούτε βεβαίως με κοινωνικούς.

Το κινητό συνεργείο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σπερχειάδας εξυπηρετεί πλήθος πολιτών όχι μόνο από το ίδιο το Δ.Δ. αλλά και από ένα μεγάλο αριθμό όμορων χωριών ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί και το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής. Σημειώνω δε, το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που ζουν κι εργάζονται στην περιοχή ευθύνης του κινητού συνεργείου που αποφασίσατε να αναστείλετε τη λειτουργία του, δεν είναι εξοικειωμένο με τη χρήση του διαδικτύου και την πραγματοποίηση συναλλαγών με τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής ώστε να μην τους αφορά η άδικη εις βάρους τους ενέργειά σας.

Είναι αυτονόητο πως η απόφασή σας για το κλείσιμο του κινητού συνεργείου, η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε στους πελάτες σας και κατοίκους του Δ.Δ. Σπερχειάδας με ένα απλό SMS, φανερώνει πως ουδόλως ενδιαφέρεστε για την αληθινή ανάπτυξη των περιοχών της Ελλάδας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως και περιοχή μας. Παρά το γεγονός αυτό όμως και παρά το ότι κατανοούμε πως το σκεπτικό με το οποίο λαμβάνετε τις αποφάσεις σας είναι στενά εγκλωβισμένο σε όρους κερδοφορίας αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, επικαλούμαι την εταιρική κοινωνική σας ευθύνη και σας ζητώ να ανακαλέσετε την άδικη για τον τόπο και απαράδεκτη απόφασή σας.

Η ευθύνη που σας αναλογεί για τον τόπο μου, για τον Δήμο της Μακρακώμης δεν είναι μικρή ούτε αμελητέα για να τον απαξιώσετε ή να αδιαφορήσετε γι’ αυτόν. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια το κατάστημα αυτό στήριζε την οικονομία της περιοχής αλλά και το ίδιο το κατάστημα στηριζόταν από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

Κύριοι, σας έχουμε στηρίξει με όλες μας τις δυνάμεις, εσείς τι κάνετε γι’ αυτό; Κλείνετε το κατάστημά σας τη στιγμή που η ανάγκη για ένα τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή είναι αυξημένη; Ως Δήμαρχος Μακρακώμης δεν απευθύνομαι απρόσωπα στην Τράπεζα Πειραιώς, δεν απευθύνομαι απρόσωπα σε μια εταιρία. Απευθύνομαι σε δύο ανθρώπους που έχουν όνομα και επώνυμο, Γεώργιος Χατζηνικολάου και Χρήστος Μεγάλου. Έχετε αμφότεροι ευθύνη έναντι των πολιτών της Σπερχειάδας. Έναντι των συνταξιούχων, έναντι των αγροτών, έναντι των επιχειρηματιών, έναντι των μισθωτών. Κλείνοντας το κατάστημά σας αποποιείστε των ευθυνών σας και καλείτε την Ιστορία να γράψει τα ονόματά σας με κατάμαυρο μελάνι στις πιο μαύρες της σελίδες!

Απευθύνομαι όμως και στο πολιτικό προσωπικό της Φθιώτιδας, στον Υπουργό Οικονομικών, στους Βουλευτές και τον Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας. Τους καλώ να συνδράμουν στην προσπάθεια για την αναστολή μιας άδικης για το Δήμο Μακρακώμης απόφασης. Η συστράτευση με τους πολίτες του Δήμου μας αυτή την κρίσιμη γι’ αυτούς στιγμή είναι επιτακτική κι επιβεβλημένη διότι σήμερα είναι η Σπερχειάδα, αύριο θα είναι κάπου αλλού αν αδιαφορήσετε.»