Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μποφόρ παρέσυραν το σκάφος - Περιπέτεια για δύο φίλους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 13:18 Τα μποφόρ παρέσυραν το σκάφος - Περιπέτεια για δύο φίλους

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 και κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, που έπνεαν στις Βόρειες Σποράδες πρωινές ώρες της Τετάρτης, είχαν ως αποτέλεσμα να βάλουν σε περιπέτειες τους δύο φίλους – επιβάτες του ιστιοφόρου «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» στον όρμο Πανόρμου Σκοπέλου.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στην περιοχή, το ιστιοφόρο σκάφος είχε ακινητοποιηθεί λόγω εμπλοκής σχοινιού σημαδούρας στον έλικά του, αφού νωρίτερα είχε παρασυρθεί λόγω των δυνατών ανέμων.

Οι δύο επιβάτες εντοπίστηκαν στην ακτή, καλά στην υγεία τους, ενώ τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέμπλεξαν το σκοινί από τον έλικα του ''ΑΜΑΛΘΕΙΑ'' και επιβιβάστηκαν επ' αυτού με τους δύο επιβαίνοντες, όπου κατέπλευσαν στο λιμένα Ν. Κλήματος Σκοπέλου με ασφάλεια.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.