«Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Λαμιέων αποκτά Τουριστική Χάρτα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 14:22 «Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Λαμιέων αποκτά Τουριστική Χάρτα»

Μια περίοδο έντονης εξωστρέφειας, που θα συνοδεύεται από τη φιλοσοφία της συνέργειας με όλους τους φορείς και τους πολίτες, «εγκαινιάζει» με την παρουσίαση της Τουριστικής Χάρτας ο Δήμος Λαμιέων.

Έχοντας ως στόχο να αναδείξουν το Δήμο Λαμιέων ως διεθνή προορισμό, καταστρώθηκε πάνω σε συγκεκριμένους άξονες το σχέδιο Τουριστικής Προβολής του, αξιοποιώντας στο μέγιστο την ιστορία του και τις φυσικές ομορφιές του.

Το σχέδιο παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αμαλία Ποντίκα.

Βασίζεται σε έξι άξονες οι οποίοι παρουσιάζονται σε 96 σελίδες και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Διαβάστε και την ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων για το θέμα που πέρασε ομόφωνα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

«Εγκρίθηκε από το  Δημοτικό Συμβούλιο, η Τουριστική Χάρτα για το Δήμο Λαμιέων.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, που ο Δήμος Λαμιέων αποκτά Τουριστική Χάρτα.

Ένα σχέδιο που συνοψίζει τις προσπάθειες προσδιορισμού εκείνων των ενεργειών, που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη διαχείριση του τουρισμού, με  βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Η στόχευση της ανάδειξης του Δήμου μας ως διεθνούς προορισμού τουρισμού και πολιτισμού, έχει ήδη αναγνωριστεί από την έγκριση της Α’ Φάσης του Στρατηγικού Σχεδιασμού που εγκρίθηκε από το Δημοτικό  Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση του.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ και σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων της Επιτροπής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Λαμιέων,  εγκρίθηκε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Ανάδειξης του Δήμου Λαμιέων – η λεγόμενη «Τουριστική Χάρτα».

Οι άξονες της Χάρτας και όλες οι δράσεις που σχεδιάσαμε και αναφέρονται σ’ αυτή, αλλά και όσες προκύψουν μέσα από μελλοντικές συνεργασίες, επικεντρώνονται στην ιστορία μας, τις ομορφιές του τόπου, την παράδοση, το περιβάλλον, αλλά και τις ζωντανές εμπειρίες.

Η προσπάθεια για τη Λαμία που όλοι μας ονειρευόμαστε, πρέπει να είναι συνεχής, μεθοδική, στοχευμένη και πάνω από όλα με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Όλοι μας ανεξαιρέτως,  η δημοτική αρχή, οι ομάδες εργασίες και όσοι εργάστηκαν για τη Χάρτα, έχουμε ως κοινό στόχο το πώς ο τόπος μας θα αναδειχθεί και θα προχωρήσει εδραιώνοντας τη θέση του στη χώρα.

Η Χάρτα του Δήμου Λαμιέων πρέπει να φέρει τα στοιχεία της ευελιξίας, προσαρμοστικότητας, και αναπροσαρμογής. Αυτά είναι άλλωστε και τα στοιχεία που φέρει κάθε δυναμικός φορέας με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν το δυναμικό αυτό εργαλείο και να το κάνουν όχημα του τόπου μας.

Η Χάρτα του Δήμου Λαμιέων είναι η χάρτα όλων μας και από αύριο κιόλας ξεκινάμε με όρεξη και αποφασιστικότητα, την διαδρομή για τη νέα εποχή της Λαμίας.

Για τα επόμενα βήματα, όλοι οι Λαμιώτες θα πρέπει μαζί ενωμένοι να δείξουμε πως έχουμε όραμα, δημιουργικότητα, γνώση και θέληση για μια επανεκκίνηση που θα γράψει ιστορία στον τόπο.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com