Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και άλλα Περιφερειακά Μέσα επιστρέφουν τα χρήματα στην κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 15:44 Και άλλα Περιφερειακά Μέσα επιστρέφουν τα χρήματα στην κυβέρνηση

Το Larissanet.gr καi το Cretalive.gr επιστρέφουν τα ποσά της κατάπτυστης λίστας Πέτσα.

Εκτός από το LamiaReport (δείτε εδώ) και άλλα Περιφερειακά Μέσα επιστρέφουν τα χρήματα της καμπάνιας για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια.

Διαβάστε τι αναφέρει το Larissanet:

Η κατανομή της καμπάνιας για τον κορωνοϊό δεν έγινε με αξιοκρατία, με κριτήρια και διαφάνεια και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα στα ΜΜΕ, η εντολή και το ποσό που λάβαμε από τη «λίστα Πέτσα» επιστρέφονται πίσω

Το larissanet.gr από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία κάλυψε το θέμα με ειδήσεις, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και εγκυρότητα. Επίσης από την πρώτη στιγμή φιλοξένησε ΔΩΡΕΑΝ στην πρώτη σελίδα και σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του ιστοτόπου το μήνυμα «Μένουμε σπίτι».  

Ο ιστότοπός μας, πρώτος σε επισκεψιμότητα σε όλη τη Θεσσαλία (με μετρήσεις Google, Alexa κ.ά.), έγραψε από νωρίς ότι η καμπάνια «Μένουμε σπίτι» γίνεται χωρίς κριτήρια και διαφάνεια, γεγονός που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και από τη δημοσιοποίηση της «λίστας Πέτσα». Με τη λίστα φάνηκε ξεκάθαρα πως ενισχύθηκαν παράνομα ΜΜΕ που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο, Μέσα Ενημέρωσης και τοπικά που δημοσίευσαν fake news για κρούσματα και ανύπαρκτους θανάτους, Mέσα Ενημέρωσης χωρίς εργαζόμενους και με μικρή έως ανύπαρκτη επισκεψιμότητα. Ενισχύθηκαν κυρίως «ημέτεροι» και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Το larissanet.gr αρχικά δεν ήταν στη λίστα και πριν κλείσει το πρόγραμμα στάλθηκε εντολή για καταχώρηση με ποσό 500 ευρώ, το οποίο με δεύτερη εντολή διορθώθηκε και έγινε 1.000 ευρώ. Για την ενίσχυση του larissanet.gr  ενημερώθηκαν όλοι με δημοσιεύσεις μας καθώς τα χρήματα είναι της κυβέρνησης, είναι των Ελλήνων φορολογούμενων κι όχι της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η έντυπη larissanet είναι η μόνη εφημερίδα της Π.Ε. Λάρισας που αποκλείστηκε από την καμπάνια.

Εν κατακλείδι, επειδή η κατανομή της καμπάνιας για τον κορωνοϊό δεν έγινε με αξιοκρατία, με κριτήρια και διαφάνεια και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα στα ΜΜΕ, η εντολή και το ποσό που λάβαμε από τη «λίστα Πέτσα» επιστρέφονται πίσω.

Η ανακοίνωση του Cretalive.gr

Μπροστά σε αυτήν τη λίστα της ντροπής που έχει την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και που αποτελεί μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος η ιδιοκτησία του cretalive αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα

Για μήνες ολόκληρους η πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και η επιχειρηματική οικογένεια των media είχε «δηλητηριαστεί» από τη συζήτηση, τη φημολογία αλλά και το πολιτικό κουτσομπολιό, για το πόσοι, ποιοι και με ποια κριτήρια, πήραν χρήματα για την διαβόητη πια καμπάνια Μένουμε Σπίτι.

Το cretalive εκτιμούσε πως στα πλαίσια της μεγάλης οικονομικής απώλειας που είχαν τα Μέσα Ενημέρωσης στην περίοδο του lockdown, η κυβέρνηση ερχόταν να καλύψει τη μη διαχειρίσιμη εν πολλοίς ζημιά που υπέστησαν τα MEDIA, δίνοντας χρήματα του ελληνικού λαού, με όρους απόλυτης διαφάνειας, δυναμικής των μέσων αλλά και εργατικού προσωπικού που απασχολούν, προσδίδοντας ένα χαρακτήρα αξιοσύνης στη διανομή των χρημάτων.

Αντ’ αυτού, είδαμε να μοιράζεται το χρήμα με όρους που παραπέμπουν στο πιο παλαιοκομματικό και αποκρουστικό παρελθόν της χώρας, με διχαστικές λογικές « οι δικοί μας και οι άλλοι» και χωρίς καμία λογική που να ορίζεται από τη δυναμική των μέσων, την επιρροή τους στην κοινωνία, αλλά μόνο για εκείνους που κατόρθωσαν εν τέλει να έχουν Μπάρμπα στην... Κορώνη!

Μπροστά σε αυτήν τη λίστα της ντροπής που έχει την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και που αποτελεί μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος η ιδιοκτησία του cretalive αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε, μη θέλοντας να συμμετάσχει σε αυτό το πάρτι , που όχι μόνο δεν βοηθά τα μέσα αλλά κυρίως τα εκθέτει και που γίνεται την ώρα που πολλοί συμπολίτες αδυνατούν να ζήσουν έστω και με τα στοιχειώδη!