«Ράδιο Αρβύλα» τα νέα κρούσματα στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 08:06 «Ράδιο Αρβύλα» τα νέα κρούσματα στο Νοσοκομείο Λαμίας

Στο πέτρινο εξακολουθούν και νοσηλεύονται με κορωνοϊό οι δύο Σέρβοι…

Αφορμή έψαχναν οι διάφοροι μυθοπλάστες για να (ανα)μεταδώσουν ειδήσεις σχετικά με διαδοχικά κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Για μία ακόμη φορά γίναμε αποδέκτες ερωτήσεων αλλά και δεκάδων σχολίων τα οποία επειδή αρνηθήκαμε να μεταδώσουμε αφού μόνο στόχο είχαν την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του κόσμου, κατηγορηθήκαμε ότι αποκρύπτουμε «την αλήθεια».

Όταν βέβαια δέχεσαι συγχρόνως και από διάφορες μεριές, την πληροφορία για νέο θετικό κρούσμα στο Νοσοκομείο, είσαι υποχρεωμένος να το εξετάσεις και στο πλαίσιο αυτό επικοινωνήσαμε με κάθε αρμόδιο, χωρίς τελικά να βρεθεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης κάποιος άλλος άνθρωπος που να έχει νοσήσει με covid-19.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Αναπληρωτής Διοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς μας διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο πέτρινο κτίριο το ζευγάρι Σέρβων που ήρθε με ταξί από την Αιδηψό και βρέθηκαν και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα ο άνδρας μετά τον υψηλό πυρετό που παρουσίασε την Τετάρτη το βράδυ, δείχνει καλύτερα, ενώ κάποια ήπια συμπτώματα ξεκίνησε να εμφανίζει και η σύζυγός του.

Παρακολουθούνται συνεχώς και σε λίγα 24ωρα θα ξαναδώσουν δείγμα το οποίο θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν παραμένουν θετικοί στον ιό. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι για να εξέλθει από το Νοσοκομείο ο τελευταίος ασθενής με covid-19 και συγκεκριμένα ο 86χρονος που είχε έρθει από την Αμερική, προηγήθηκαν τρία αρνητικά τεστ. Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση του ζευγαριού με συνεχή αξιολόγηση της πορείας της υγείας τους.

Να σημειώσουμε ότι καθημερινά εξακολουθούν και γίνονται μοριακά τεστ για ανίχνευση του sars-cov-2 σε ασθενείς με προγραμματισμένα χειρουργεία, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Ομοίως σχεδόν καθημερινά προσέρχονται ύποπτα περιστατικά που αξιολογούνται και στις περισσότερες περιπτώσεις λαμβάνονται δείγματα με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση