Ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 11:40 Ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Ευβοίας, ενώ συνεχίζεται σε Βοιωτία και Φωκίδα, καλύπτοντας εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων και εκατομμυρίων ελαιοδένδρων που καλλιεργούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής & Περιβάλλοντος, Δημήτρη Βουρδάνου, υπήρξε αποτελεσματικός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων ώστε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών.

«Η σπουδαιότητα της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας στην Περιφέρειά μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προστατεύει πάνω από 13 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και κατ’ επέκταση το εισόδημα χιλιάδων αγροτών. Η δε ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του, αποτελεί υψίστης σημασίας γεγονός, για την τοπική οικονομία και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ελιάς», σημειώνει ο κ. Βουρδάνος και προσθέτει:

«Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς τις ενέργειες καθ’ όλη την περίοδο μέχρι την συγκομιδή της παραγωγής το φθινόπωρο, με την αυστηρή επίβλεψη των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την παραγωγή και να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, διεκδικώντας παράλληλα τις απαιτούμενες αυξήσεις πιστώσεων από τα αρμόδια υπουργεία.  Βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω μείωση της παραγωγής του ελαιολάδου, καθώς και τυχόν ποιοτική υποβάθμιση των προϊόντων.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση