Δήμος Λαμιέων: Γίνε και συ εθελοντής!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 12:10 Δήμος Λαμιέων: Γίνε και συ εθελοντής!

Ο Δήμος σου φτιάχνει μητρώο εθελοντών - Συμπλήρωσε την αίτηση εθελοντισμού και «δώσε όσο αγαπάς»…

Στη δημιουργία μητρώου εθελοντών, μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού, προχωρά ο Δήμος Λαμιέων σε συνέχεια της επιτυχημένης πρωτοβουλίας, για τη δημιουργία ομάδας βοηθείας στους συνανθρώπους μας το διάστημα των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορωνοϊό.

Αναγνωρίζοντας τη διάθεση πολλών δημοτών να προσφέρουν, ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία οργάνωσης τους, με στόχο να γίνει η Λαμία «πρότυπο εθελοντικής δράσης και προσφοράς».

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου – πρόσκληση για να γίνετε εθελοντές:

«Ο Δήμος Λαμιέων αναγνωρίζοντας την αξία του εθελοντισμού ως κινητήριας δύναμης της κοινωνικής  συνοχής επιδιώκει να ενισχύσει ουσιαστικά τη δυναμική που υπάρχει τα τελευταία χρόνια  στην περιοχή μας.

Μία  δυναμική η οποία αποδείχθηκε έντονα και κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων του COVID-19, όπου πολλοί συμπολίτες μας θέλησαν να συμβάλλουν εθελοντικά στη διαμόρφωση μίας κοινωνίας με αυξημένη αίσθηση ατομικής & κοινωνικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαμιέων μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού δημιουργεί για πρώτη φορά Μητρώο Εθελοντών, με απώτερο στόχο να ενισχύσει οργανωτικά το κίνημα του  εθελοντισμού στο  Δήμο μας και  να δημιουργήσει εκπαιδευμένους και απόλυτα συνειδητοποιημένους εθελοντές βάσει του πρότυπου ενεργού πολίτη και των  βασικών αρχών εθελοντισμού.

Καθώς η προσφορά  είναι βαθιά χαραγμένη στην κουλτούρα μας, ο Δήμος Λαμιέων προσκαλεί τους δημότες που επιθυμούν  να συμπληρώσουν  την αίτηση εθελοντή, να γίνουν συμμέτοχοι στο σχεδιασμό εθελοντικών δράσεων και να προτείνουν ιδέες και επιλογές  που θα κάνουν την Λαμία μας πρότυπο εθελοντικής δράσης και προσφοράς.

Η Αίτηση Εθελοντή  είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.lamia.gr), στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και στο Πρωτόκολλο του Δήμου».

Αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Λαμιέων

Προσαρμοσμένη αναζήτηση