Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοιμητήριο Σταυρού: Τόνοι τα μπάζα στον ιερό χώρο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 19:57 Κοιμητήριο Σταυρού: Τόνοι τα μπάζα στον ιερό χώρο

«Ντροπή και πάλι ντροπή…». Παρέμβαση του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Κερπινιώτη που μαζί με το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, ψάχνουν λύσεις να προστατεύσουν τα νεκροταφεία από τους ασεβείς…

Μια εικόνα ντροπιαστική που όχι απλά δε συνάδει με τον ιερό χώρο ενός Κοιμητηρίου, αλλά γενικά με ανθρώπινο χώρο, αντίκρισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα Κοιμητήρια του Δήμου Λαμιέων Κώστας Κερπινιώτης στην Κοινότητα Σταυρού.

Στη γενική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε αυτή τη θέση από τον Δήμαρχο Θύμιο Καραίσκο, φαίνεται ότι ήταν η χειρότερη εικόνα που συνάντησε από πλευράς μπαζών.

Όπως περιγράφει χρειάστηκαν τέσσερα φορτηγά (!) για να απομακρύνει 53.380 κιλά μπάζα από το χώρο, εκτός βέβαια σκουπιδιών, κλαδεμάτων και χόρτων! Συνολικά χρειάστηκαν εννέα ημέρες για να ξεβρομίσει ο τόπος από «έργο ανθρώπων» που οπωσδήποτε δεν μπορεί να λέγονται άνθρωποι…

Εξοργισμένος από την εικόνα που τον προσέβαλε ως άνθρωπο, έγραψε αρχικά τρεις λέξεις, την εξής μία: «Ντροπή».

Διαβάστε την ανάρτηση και δείτε φωτογραφίες:

«Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή…

Η κατάσταση που επικρατούσε στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Σταυρού ήταν προσβλητική για όλους μας.

(53.380) κg μπάζα! Έφτασαν τα 4 φορτηγά! Τα κλαδέματα και τα χόρτα ήταν λιγότερα από άλλα νεκροταφεία, αλλά από σκουπίδι και μπάζα σημειώσαμε ρεκόρ.

Ρεκόρ ντροπής, καθώς επρόκειτο για «έργο» ανθρωποειδών που φυσικά δε σέβονται τους πεθαμένους, πόσο μάλλον τους ζωντανούς.

Συγχρόνως ήταν και ρεκόρ ημερών παρέμβασης, καθώς χρειάστηκαν εννέα ημέρες για να βάλουμε μία τάξη.

40 σακούλες και 3 κάδοι σκουπίδια, 1 σκαφάκι με κλαδέματα και χόρτα «συνόδευσαν» τα φορτηγά με τα μπάζα. Συγχρόνως δρομολογήθηκε η εγκατάσταση έξι βρυσών με ένα δίκτυο 120 μέτρων προκειμένου οι «πραγματικοί άνθρωποι» να μπορούν να καθαρίζουν τα μνήματα των αγαπημένων τους.

Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρης Φάσσας και τον τοπικό σύμβουλο Thodoris Tselos τους οποίους ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τους, θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες εικόνες δε θα επαναληφθούν. Παράλληλα με τη βοήθεια του Δημάρχου Ευθύμιος Καραΐσκος που νοιάζεται ιδιαίτερα για την κατάσταση των Νεκροταφείων μας, θα εξετάσουμε τρόπους προστασίας των ιερών αυτών χώρων και κυρίως εξεύρεσης τρόπων τιμωρίας όσων εντοπιστούν να τα μετατρέπουν σε χωματερές...

Συνεχίζω, κάνοντας παρεμβάσεις σε όλα τα Κοιμητήρια όπως έχω δεσμευθεί…»