Περιοδεία Σπανού στην Κάρυστο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 12:46 Περιοδεία Σπανού στην Κάρυστο

Επιθεώρηση των έργων που γίνονται στο Δήμο…

Ολοήμερη περιοδεία στο Δήμο Καρύστου, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του συνόλου των έργων που χρηματοδοτεί ή και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην περιοχή.

Τον κ. Σπανό συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Κούκουζας, Κώστας Γαλάνης και Μαρία Αναγνώστου και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Εύβοιας.

Μαζί τους ήταν επίσης ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος με τοπικούς φορείς.

Ειδικότερα, στη ΔΕ Στύρων επισκέφθηκε κατά σειρά:

·       Το έργο διαμόρφωσης της εισόδου του Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης

· Το χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου που εξετάζεται με τον ΟΛΝΕ ως νέα πιθανή χωροθέτηση λιμανιού στην περιοχή.

·       Τον υπό κατασκευή δρόμο «Ραπταίοι - Νέα Στύρα - Στύρα», για τον οποίο κατά την προηγούμενη Περιφερειακή θητεία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις στο μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών, απεμπλάκησαν τα ζητήματα αδειοδοτήσεων και ανανεώθηκε η διαθέσιμη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση,  στόχος είναι μέσα στο φθινόπωρο να λυθεί η εμπλοκή με την ανάδοχο εταιρεία και ως το τέλος του έτους να υπογραφεί σύμβαση με νέο ανάδοχο για την κατασκευή του νότιου τμήματος του δρόμου.

Ακόμη, ο κ. Σπανός ανακοίνωσε από τα Στύρα,  ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία ένταξης στο LEADER  της μετατροπής δημοτικού κτιρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο, με προϋπολογισμό 500.000 €, ενώ συζητήθηκε και η προοπτική διαμόρφωσης της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε την Δ.Ε. Μαρμαρίου και συγκεκριμένα τα έργα «Διασταύρωση Μαρμαρίου – Μαρμάρι», προϋπολογισμού 2.000.000 €, και «Βελτίωση και Ανάπλαση Παραλίας Μαρμαρίου» προϋπολογισμού 1.100.000  €,  που αμφότερα βαίνουν προς ολοκλήρωση. 

Ο κ. Σπανός συνομίλησε διεξοδικά με τους κατοίκους και ζήτησε την άμεση κατάθεση τυχόν βελτιωτικών προτάσεων δια μέσου των φορέων, ώστε αυτές να αξιολογηθούν κατά την τελευταία φάση κατασκευής.

Τέλος, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καρύστου όπου συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή και Τοπικούς Συμβούλους αλλά και συλλογικούς φορείς και κατοίκους, με τους οποίους είχε έναν παραγωγικό διάλογο για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν αναγκαίες παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και των λιμενικών υποδομών, όπως η ακτοπλοϊκή διασύνδεση με τις Κυκλάδες, η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, η ολοκλήρωση της οδού Στύρα - Πόρτο Λάφια, καθώς και η ολοκλήρωση της οδικής «κύκλωσης» του Καφηρέα.

«Η επίσκεψή μας στην Νότια Καρυστία, είχε ως στόχο να δούμε την πορεία των έργων και των δράσεών μας. Κυρίως όμως, να ακούσουμε την τοπική κοινωνία, όπως αυτή εκφράζεται από τη Δημοτική Αρχή, τις κοινότητες, τους συλλόγους, αλλά και κάθε πολίτη ατομικά. Η δουλειά γίνεται στο γραφείο, αλλά έξω στην κοινωνία μαθαίνεις ποια πραγματικά είναι η δουλειά που έχεις να κάνεις», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση