Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάσωση λουόμενων και διακομιδές ασθενών στην ημερήσια διάταξη για το Λιμενικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 21:15 Διάσωση λουόμενων και διακομιδές ασθενών στην ημερήσια διάταξη για το Λιμενικό

Διψήφιος αριθμός συλλήψεων και 200 πρόστιμα ύψους άνω των 35.000 ευρώ για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τα αποτελέσματα των δράσεων των υπηρεσιών της το μήνα Ιούνιο, όπου ξεχωρίζουν περιστατικά διάσωσης.

Συνολικά οι Υπηρεσίες της 4ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ επενέβησαν σε τέσσερα περιστατικά για τη διάσωση πέντε ατόμων, με πιο επικίνδυνη και δύσκολη αυτή με τα δύο νεαρά παιδιά με κανό, ηλικίας 17 και 18 ετών, τα οποία είχαν απομακρυνθεί από την παραλία Αυλίδας. Κινούνταν προς την περιοχή Λευκαντί Ν. Ευβοϊκού και δεν ήταν ορατά. Η κινητοποίηση με πλωτά και χερσαία μέσα από το ΚΛ Χαλκίδας, έφερε θετικά αποτελέσματα με τον εντοπισμό τους περίπου 1,5ν.μ. από την ακτή, ενώ περισυλλέγησαν από το ΠΛΣ-1014.

Εκτός από τη Διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης, οι υπηρεσίες της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής είχε και τις παρακάτω δραστηριότητες:

α) Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα και ειδικότερα:  

Πέντε (05) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Δύο (02) άτομα για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα.

Έξι (06) άτομα του Νόμου περί Αλλοδαπών (παράνομη είσοδος και διαμονή στην χώρα).

Ένα (01) άτομο για Υπαίθριο Εμπόριο.  

Δέκα (10) άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Π.Κ., Κ.Ο.Κ., αιγιαλού – παραλίας)

β) Πραγματοποιήθηκαν δεκατρείς συνολικά (13) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:  

·  Εννιά (09) με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

· Τέσσερεις (04) με Πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το λιμένα Λιναριάς Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

γ) ) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτακόσιοι εξήντα ένας (761) έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης και ειδικότερα:

·  Βεβαιώθηκαν πεντακόσιες ογδόντα τέσσερεις (584) παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

· Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκατόν δέκα οκτώ (118) έλεγχοι μέθης / αλκοτέστ στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας μας και βεβαιώθηκαν τέσσερεις (04) παραβάσεις.

δ) Πραγματοποιήθηκαν ενενήντα εννιά (99) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας μας με αρνητικά αποτελέσματα.

ε) Κατασχεθήκαν τρία (03) γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 49,8 γρ. Ηρωίνη.

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

i) βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες (200) παραβάσεις. Ειδικότερα:

· Εκατόν τριάντα οκτώ (138) παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα.

·  Οκτώ (08) παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

·  Σαράντα τέσσερεις (44) Αλιευτικές παραβάσεις.

·  Ενώ κατασχεθήκαν τα κάτωθι αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα :

- Αλιευτικά Εργαλεία: δύο αυτόνομες καταδυτικές συσκευές, εικοσιτέσσερα αγκίστρια, τριάντα επτά αγκίστρια για παραγάδι, δύο ψαροντούφεκα, ένα φακό, εβδομήντα έξι ιχθυοπαγίδες.

-Αλιεύματα: 425 άτομα ολοθούριο, 50,4 κιλά οστρακοειδή, και διάφορα ειδή ψαριών.  

· δέκα (10) παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

ii) επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 35.078€.

Σημειώνουμε ότι η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων.

Στην 4 Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.