Ανακοίνωση της Original για τον Βασίλη Μάγγου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 09:33 Ανακοίνωση της Original για τον Βασίλη Μάγγου

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του άτυχου Βασίλη Μάγγου που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας (13/7), η Original 21 στην οποία ήταν επίσης μέλος εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση για το θάνατό του.

Ως γνωστών ο νεαρός είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, όπου είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι σε όσους είχαν προσαχθεί λόγω των επεισοδίων στην πορεία κατά της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Τα σπασμένα πλευρά και οι βλάβες σε ζωτικά όργανα που είχαν διαγνωστεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, για κάποιους μπορεί να είναι η αιτία του αιφνίδιου θανάτου του 26χρονου για αυτό και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Μία πράξη που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και όχι στη Λάρισα με την οικογένεια του εκλιπόντος να καταγγέλλει το γεγονός.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Original 21, που δανείζετε φράσεις από τις αναρτήσεις του αδικοχαμένου Βασίλη για έναν αγώνα που θα συνεχιστεί:

«Ο Αδερφός μας Βασίλης από τον Βόλο δεν είναι πια κοντά μας. Ο Βασίλης μας, πέταξε για τους ουρανούς. Θα βλέπει από ψηλά ένα κόσμο που όταν πηγαίνεις να διαμαρτυρηθείς για τη ρύπανση του περιβάλλοντος βρίσκεσαι ημιθανής, χωρίς να μπορείς να ανασάνεις, πεταμένος στα βρώμικα τσιμέντα ενός κελιού. Θα βλέπει νεαρά παλικάρια με σπασμένα πλευρά, αφυδατωμένα, με διαλυμένα ζωτικά όργανα, με αίματα στο πρόσωπο και στο σώμα…

Όπως ο ίδιος διαδικτυακά είχε αποφανθεί: «Οι ιδέες μας, όσους κι από μας αν σκοτώσουν, δε θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούνε πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε ν’ ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθεριά όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε πότε… Θα πολεμάμε πάντα!»

Αυτή είναι και η κληρονομιά που μας αφήνεις Βασίλη μας… Θα τους πολεμήσουμε! Θα είμαστε πάντα η ασπίδα του αδύναμου και πάντα δίπλα σε κάθε τι δίκαιο! Κόντρα σε ζαρντινιέρες, σε απάνθρωπους που πατάνε κόσμο με τις μηχανές τους, σε εκείνους που με το γκλοπ ανάποδα βαράνε παππούδες και γιαγιάδες, σε αυτούς που ρίχνουν χημικά ακόμα και σε σύμβολα της αντίστασης, σε αυτούς που πυροβολούν πιτσιρικάδες, διότι απλώς κάνουν βόλτα σε πλατείες, σε ρατσιστές που με το γόνατο στην καρωτίδα θανατώνουν κάποιον μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν…λευκός…

Και επειδή σε έναν κόσμο υποκινούμενο από δυνάμεις του σκότους συνήθως όλα γίνονται γαργάρα, συστημικοί και κράτος να ξέρετε ότι εμείς το πόρισμα το έχουμε βγάλει ήδη και λέει ότι: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μάθουμε εμείς και όλη η οικουμένη ποιοι ήταν αυτοί που ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ βασάνισαν τον Αδερφό μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ… ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣ

Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου Αδερφέ μας. Η ORIGINAL 21 θρηνεί. Θρηνεί και πάντα θα λέει αυτό που με το μαρκαδόρο σου είχες γράψει σε εκείνο το τοίχο: «ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ ΜΑΓΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ»

Υ.Γ. Άντε και καλό ΑΓΩΝΑ μάγκες…»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση