Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δρόμο 5μελης οικογένεια με μωρό και βρέφος 18 ημερών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 07:42 Στο δρόμο 5μελης οικογένεια με μωρό και βρέφος 18 ημερών

Τους πέταξαν έξω χωρίς να πάρουν καλά καλά τα πράγματά τους…

Άστεγη από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε πενταμελής οικογένεια στη Ν. Αγχίαλο, όταν η νοικάρισσα του σπιτιού κίνησε χθες το πρωί διαδικασίες έξωσής της από το σπίτι. Μάνα 27 ετών με δύο παιδιά, το ένα δύο χρόνων και το άλλο μόλις 18 ημερών, μαζί με τον σύζυγό της και τη μητέρα της, που διέμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα επί 20 χρόνια, βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο, χωρίς να προλάβουν καν να πάρουν τα υπάρχοντά τους, ούτε να βρουν άλλο σπίτι για να διαμείνουν. Μία τσάντα με τις πάνες για τα μωρά και το γάλα ήταν το μόνο που πρόλαβαν να πάρουν φεύγοντας από το σπιτικό τους και ξεκινώντας την Οδύσσειά τους σε αναζήτηση νέας στέγης.

Το διαμέρισμα σε πολυκατοικία της Ν. Αγχιάλου νοίκιαζε τα τελευταία 20 χρόνια η 58χρονη μητέρα της 27χρονης. Κατά δήλωσή της κατέβαλε κανονικά το ενοίκιο στο σπίτι που διέμενε και μέρος αυτού το «πάτσιζε» ως καθαρίστρια στην πολυκατοικία. Η ίδια λαμβάνει Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και επίδομα ενοικίου και για να μπορεί να τα βγάζει πέρα καθάριζε σκάλες όπου έβρισκε.

Πριν από περίπου έναν χρόνο στο σπίτι της αποφάσισε να φιλοξενήσει την 27χρονη κόρη της μαζί με τον 47χρονο γαμπρό της και το παιδάκι τους, ηλικίας μόλις 2 ετών. Ο 47χρονος είχε μείνει άνεργος και δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Απευθύνθηκαν λοιπόν στην 58χρονη η οποία άνοιξε την αγκαλιά της και το σπιτικό της και όλοι μαζί έδιναν τον αγώνα για τα προς το ζην.

Άγνωστο τι προηγήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες, πληροφορίες θέλουν την ιδιοκτήτρια να αντιδρά στην «πολυκοσμία» στο διαμέρισμα που νοίκιασε για να μένει ένα μόνο άτομο κι όχι πέντε, εν μέσω κορονοϊού κινήθηκαν διαδικασίες για την έξωση της οικογένειας. Ακριβώς λόγω της πανδημίας, η διαδικασία «πάγωσε»…

Ξεκίνησε «Γολγοθάς»

Χθες το πρωί, η ζωή της πενταμελούς οικογένειας ανατράπηκε πλήρως. Τους έγινε έξωση χωρίς να τους δοθεί κανένα περιθώριο ούτε για να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους κι από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο.

Η 27χρονη λεχώνα, που γέννησε το δεύτερο παιδάκι της μόλις πριν από 18 ημέρες κι ενώ τα ράμματα ακόμη την τραβάνε, το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν να πάρει μία τσάντα με πάμπερς και γάλα για τα δυο της παιδιά.

Ο πραγματικός «Γολγοθάς» ξεκινούσε μόλις εκείνη τη στιγμή… Απευθύνθηκαν σε συγγενείς και φίλους για να βρουν προσωρινή στέγη για δέκα μόνο ημέρες, μέχρι ο 47χρονος πατέρας, που σήμερα εργάζεται σε εργολάβο, να πάρει προκαταβολή του μισθού του και να μπορέσει να ενοικιάσει διαμέρισμα για να μπουν μέσα ο ίδιος, η οικογένειά του και η πεθερά του. Όλοι τούς έκλεισαν την πόρτα.

Οδύσσεια μέχρι το κατώφλι της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ

Εξουθενωμένοι από την περιπλάνηση από σπίτι σε σπίτι αργά το μεσημέρι βρέθηκαν στο κατώφλι του «Βοήθεια στο Σπίτι» της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ αναζητώντας βοήθεια.

Για το νέο περιστατικό με την άστεγη οικογένεια ενημερώθηκε άμεσα η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη και μέσω της υπηρεσίας ξεκίνησε αγώνας δρόμου για να βρεθεί προσωρινή στέγη για την οικογένεια.

Απευθύνθηκαν σε ιδιοκτήτες σπιτιών που τα διαθέτουν προς ενοικίαση, κανείς όμως δεν δεχόταν να βάλει μέσα την οικογένεια εάν δεν έδινε τα προβλεπόμενα ενοίκια προκαταβολή.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη η οικογένεια φιλοξενήθηκε χθες με έξοδα της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ σε ξενοδοχείο της περιοχής και σήμερα θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να μπει προσωρινά στον ξενώνα αστέγων του Δήμου Βόλου, μέχρι ο 47χρονος να πάρει την προκαταβολή από την εργασία του και να μπορέσει να νοικιάσει σπίτι.

Μονόδρομος ο ξενώνας αστέγων

Στην προοπτική εισόδου στον ξενώνα αντιδρά η λεχώνα μάνα που με φρέσκα ράμματα έχει ενστάσεις πού θα ξαπλώσει, σε ποια τουαλέτα θα πηγαίνει. Δεν υπάρχει όμως άλλη λύση για την πενταμελή οικογένεια που σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί στον δρόμο.

Από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και την πρόεδρο Νατάσσα Μορφογιάννη απευθύνεται έκκληση σε όποιον ιδιοκτήτη έχει διαμέρισμα προς ενοικίαση να το διαθέσει προσωρινά στην οικογένεια και μέχρι να πληρωθεί ο 47χρονος για να τους δώσει τα χρήματα (τηλέφωνο επικοινωνίας 2421020337).

Δεύτερη φορά άστεγη

Το δράμα είναι διπλό για την 58χρονη που έρχεται αντιμέτωπη με την έλλειψη στέγης για δεύτερη φορά στη ζωή της. Η πρώτη ήταν πριν από 20 χρόνια, όταν ο σύζυγος και η πεθερά της την πέταξαν με την 7χρονη τότε κόρη της στον δρόμο. Και τότε επιλήφθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και μάλιστα στήριξαν την 58χρονη γυναίκα σήμερα για να κερδίσει την πλήρη επιμέλεια της κόρης της που σήμερα έγινε και η ίδια μάνα και να σταθεί στα πόδια της.

Επί 20 χρόνια ζει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της Ν. Αγχιάλου, απ’ όπου η ιδιοκτήτρια την έβγαλε στον δρόμο.

Πηγή: taxydromos.gr