Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Δήμαρχοι της Φθιώτιδας ενώνουν τις δυνάμεις τους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 08:11 Οι Δήμαρχοι της Φθιώτιδας ενώνουν τις δυνάμεις τους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πέντε Δήμοι της Φθιώτιδας δημιούργησαν τον πρώτο Αναπτυξιακό Οργανισμό της χώρας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με μια «Σύγχρονη Αμφικτυονία», έχοντας έτσι ένα ευέλικτο και δυνατό εργαλείο στα χέρια τους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο ο οποίος έδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να φτιάξει το νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό, που αποτελεί "πιλότο" και για άλλους ΟΤΑ της χώρας.

Στο Οργανισμό  «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ» συμμετέχουν οι πέντε από τους επτά δήμους της Φθιώτιδας: Λαμιέων, Δομοκού, Μακρακώμης, Στυλίδας και Αμφίκλειας - Ελάτειας, οι δήμαρχοι των οποίων υπέγραψαν σήμερα στο Δημαρχείο της Λαμίας το καταστατικό και τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, καθώς επίσης και την προσωρινή διοίκηση του φορέα που θα έχει πρόεδρο τον Δήμαρχο Λαμιέων.

Μετά την υπογραφή του καταστατικού και τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε:

«Σήμερα μπήκε η βάση της συνεργασίας για έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό που έχει ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά πολύ περισσότερο τον έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Ξεκινάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις έχοντας στα χέρια μας ένα εργαλείο, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε όφελος των πολιτών και της περιοχής. Θα χρειαστούν βεβαίως αρκετά βήματα ακόμη για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα πιεστικά θέματα που έχει η αυτοδιοίκηση.Είμαστε όμως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Η επιλογή μας είναι μονόδρομος για τη λειτουργία μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την συνεργασία, με την ένωση των δυνάμεών μας, το διαρκή διάλογο και το μετρήσιμο αποτέλεσμα, θα προχωρήσουμε. Οι προκλήσεις είναι πολλές δεν έχουμε δικαίωμα να μην ανταποκριθούμε. Ευχαριστώ τις  φίλες και φίλους Δημάρχους για τη συνεργασία που απέφερε γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή εγγυάται ευόδωση των στόχων μας, προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας και των δημοτών μας....». τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την υπογραφή του καταστατικού και τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δημαρχείο της Λαμίας.