Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από οξύ πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 07:52 Από οξύ πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου

Από οξύ πνευμονικό οίδημα επήλθε ο θάνατος του 26χρονου Βολιώτη Βασίλη Μάγγου, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα, μετά από εντολή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο θάνατος του 26χρονου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Στη συνέχεια, μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών, θα εκδοθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το οξύ πνευμονικό οίδημα δεν συνδέεται, με τα χτυπήματα που φέρεται να είχε δεχτεί από αστυνομικούς ο 26χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα ο Βασίλης Μάγγος είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο Βόλο.

Η καταγγελία

Ο άτυχος νέος σπούδαζε στο Αιγάλεω στο Τμήμα Μηχανικών. Τα καλοκαίρια εργαζόταν σε εποχικές εργασίες στη Σκιάθο και τον χειμώνα ενίσχυε το εισόδημά του ως ντελιβεράς. Διέμενε στον Βόλο με την οικογένειά του και είχε άλλα δύο αδέρφια.

Ο Βασίλης Μάγγος είχε καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό, από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η καταγγελία του 26χρονου για αστυνομική βία, η οποία έγινε στις 16 Ιουνίου, αναρτήθηκε στον χώρο των αντιεξουσιαστών athens.indymedia.org και συνοδευόταν από βίντεο. Αναπαράχθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες.

Στις 19 Ιουνίου, σε νεότερη ανάρτησή του, ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του. «Πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιος ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου».

Πηγή: taxydromos.gr