Κλειστή και η ΔΟΥ Λαμίας για τη δολοφονική επίθεση στους Εφοριακούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 11:06 Κλειστή και η ΔΟΥ Λαμίας για τη δολοφονική επίθεση στους Εφοριακούς

Οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Λαμίας συμμετέχουν στην Πανελλαδική στάση εργασίας και συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους, οι οποίοι δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με τσεκούρι και χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο.

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο από τους τέσσερις εφοριακούς, που δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι από 45χρονο στην ΔΟΥ Κοζάνης.  Οι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα είναι συγκλονισμένοι από τη δολοφονική επίθεση και για μια ακόμη φορά επαναφέρουν το θέμα της επικινδυνότητας στη δουλειά τους.

Σήμερα και η ΔΟΥ Λαμίας θα παραμείνει κλειστη από τις 11:30΄το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου, ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους που δέχτηκαν την άγρια δολοφονική επίθεση.

Μιλώντας στο LamiaReport ο Γιώργος Κοτρώνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Νομών Φθιώτιδας - Φωκίδας - Ευρυτανίας, δήλωσε:

«Δυστυχώς οι φόβοι που εκφράζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για την ασφάλεια των υπηρεσιών μας, επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Έστω και στο και πέντε, ας είναι αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην ΔΟΥ Κοζάνης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο θέμα της ασφάλειας τόσο η πολιτική όσο και η υπηρεσιακή ηγεσία....»

Διαβάστε την ανακοινωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν οι συνάδελφοι στη ΔΟΥ Κοζάνης και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους ίδιους αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα.

Είχαμε κατ ́ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες.

ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την 17.7.2020 από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους μας που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση