Μέτρα στήριξης της παράκτιας αλιείας λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 20:07 Μέτρα στήριξης της παράκτιας αλιείας λόγω κορωνοϊού

Με μεγάλη ικανοποίηση ο Αντιπεριφερειάχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Βουρδάνος, άκουσε την ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ότι στο πλαίσιο της στοχευμένης και ουσιώδους στήριξης των κλάδων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού ενεργοποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους επαγγελματίες αλιείς για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας.

Ήταν ένα από τα αιτήματα του κ. Βουρδάνου και όπως σημειώνει «είναι η πρώτη φορά που οι  Έλληνες αλιείς λαμβάνουν τέτοιου είδους αποζημιώσεις και αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γι’ αυτή την εξέλιξη. Επιδιώκουμε να υπερασπιζόμαστε όλα τα αιτήματα των Στερεοελλαδιτών, προκειμένου ο Πρωτογενής Τομέας να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρειά μας».

Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων αλιέων ανέρχεται στα 15.248.700 ευρώ και δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), εφόσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία.

  Συγκεκριμένα, το ποσό ενίσχυσης ανά κατηγορία έχει οριστεί ως ακολούθως:

• Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος μικρότερο ή ίσο των 5,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 800 ευρώ ανά σκάφος.

• Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 6,00 μέτρα και μικρό ή ίσο των 11,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 1200 ευρώ ανά σκάφος.

• Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 12 μέτρα και μικρό ή ίσο των 14,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 3.500 ευρώ ανά σκάφος.

• Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος ίσο ή μεγαλύτερο των 15,00 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 4.000 ευρώ ανά σκάφος.

  Οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλλουν το αίτημά τους αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου πλοιοκτητών στις εφαρμογές του ΟΣΠΑ της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://portal.alieia.minagric.gr/wps/portal/fishing.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για την υποδοχή των αιτημάτων μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.

Σημειώνουμε τέλος ότι ο Αντιπεριφερειάρχης έχει ζητήσει από τον Υπουργό να λάβουν την ενίσχυση και τα σκάφη της μέσης αλιείας γρι - γρι και οι μηχανότρατες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com