Δήμος Λαμιέων: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 08:00 Δήμος Λαμιέων: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τις εγγραφές...

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 17 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 5 Αυγούστου, οι αιτήσεις για εγγραφή στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων, για το σχολικό έτος 2020-2021, μέσω ΕΣΠΑ και της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Δικαίωμα εγγραφής στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου έχουν τα παιδιά που είναι γεννημένα από 01-01-2017 έως και 31-03-2019 και πιο συγκεκριμένα: στα βρεφικά τμήματα έχουν τα βρέφη που γίνονται 18 μηνών έως και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2020 και μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών, ενώ στα νηπιακά τμήματα έχουν όλα τα παιδιά που γίνονται 2,5 ετών ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2020 και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Λαμιέων, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων  Taxisnet.

Οι ανακαινισμένοι Σταθμοί του Δήμου Λαμιέων, καθώς και οι εξωτερικοί χώροι τους (στους οποίους ολοκληρώνονται εντός των καλοκαιρινών μηνών οι παρεμβάσεις αναβάθμισης και εγκατάστασης παιχνιδιών που αντιστοιχούν στην ηλικία των παιδιών που φιλοξενούν), πληρούν τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, την επόμενη σχολική χρονιά στις ήδη παρεχόμενες από τους Σταθμούς του υπηρεσίες (πχ παιδίατρος, γυμναστής, μουσικός, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός) διερευνάται και η δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών.

Οι παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:

  • Α΄ Παιδικός Σταθμός, Υψηλάντη και Μακροπούλου, τηλ: 22310-22348,
  • Β΄ Παιδικός Σταθμός,  Αθηνών 32, τηλ: 22310-26512 και 32969
  • Γ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός, Πιστόλη και Αδάνων 8 - Νέα Μαγνησία, τηλ: 22310-28658,
  • ΣΤ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός, Νήσου Ρω - Καλύβια, τηλ: 22310-29357,
  • Ζ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός, Αγίας Παρασκευής και Κ. Γαλανού - Γαλανέϊκα, τηλ: 22310-52337,
  • Η΄ Παιδικός Σταθμός, Σταυρός, τηλ: 22310-61705.

Δείτε το βίντεο:

ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λαμιέων ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για εγγραφή στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Λαμιέων, μέσω της επιχορηγούμενης δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για το σχολικό έτος 2020-2021

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Λαμιέων, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων  Taxisnet .

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχο- λούμενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ. Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργήσουν στο Δήμο μας είναι τα ακόλουθα:

Kεντρικό ΚΔΑΠ Δ. Λαμιέων  Δημαρχείο  Φλέμινγκ & Ερυθρού Σταυρού

2ο ΚΔΑΠ Δ. Λαμιέων        Β’ Παιδικός Σταθμός              Αθηνών 32

3ο ΚΔΑΠ Δ. Λαμιέων        7ο Δημοτικό Σχολείο              Πρεβέζης 22

4ο ΚΔΑΠ Δ. Λαμιέων        11ο Δημοτικό Σχολείο            Οδυσσέα Ελύτη 2

5ο ΚΔΑΠ Δ. Λαμιέων        15ο Δημοτικό Σχολείο            Απόδημου Ελληνισμού 1 Αφανός

6ο ΚΔΑΠ Δ. Λαμιέων        18ο Δημοτικό Σχολείο            Γαλανέικα

7ο ΚΔΑΠ Δ. Λαμιέων         1ο Δημοτικό Σχολείο            Μοσχοχώρι

ΚΔΑΠ Υπάτης          Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Υπάτης    Λουτρά Υπάτης

ΚΔΑΠ με.Α.             Ειδικό Δημοτικό Σχολείο           Γρεβενών & Μπελογιάννη

Για Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε στο 2231022322 ή να αποστείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση