Πυροσβέστες βρήκαν πορτοφόλι γεμάτο λεφτά και το παρέδωσαν στο νόμιμο κάτοχο του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 08:54 Πυροσβέστες βρήκαν πορτοφόλι γεμάτο λεφτά και το παρέδωσαν στο νόμιμο κάτοχο του (φωτογραφία αρχείου)

Με άδεια του Αρχηγείου δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματά τους…

Βρήκαν πορτοφόλι με εκατοντάδες ευρώ (περίπου 1000) και δεν πέρασε σκέψη από το μυαλό τους να το κρατήσουν. Ο λόγος για τρεις πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που κάνοντας το καθήκον τους βρήκαν ένα πορτοφόλι ξεχασμένο στο καπό ενός ΙΧ αυτοκινήτου, έψαξαν και βρήκαν τον ιδιοκτήτη του και του παρέδωσαν…

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, για την πράξη τους αυτή ενημερώθηκε από τον κάτοχο του πορτοφολιού ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, καθώς και το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, το οποίο και έδωσε χθες βράδυ την άδεια να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Ήταν 7 το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουλίου, όταν οι τρεις πυροσβέστες, ένας πενταετής και δύο εποχικοί, έκαναν την συνηθισμένη τους περιπολία στην περιοχή των Καλών Νερών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο του σωματείου πυροσβεστών Απ. Κουφογεώργο, οι τρεις πυροσβέστες βρέθηκαν με το υδροφόρο όχημά τους στα Καλά Νερά και στάθμευσαν στον όρμο των Ναυτικών Σχολών. Ενώ βρίσκονταν στην περιπολία, αντιλήφθηκε ο ένας απ’ αυτούς, πως στο καπό ενός ΙΧ αυτοκινήτου, που ήταν σταθμευμένο στον χερσαίο χώρο του λιμανιού που υπάρχει εκεί, βρισκόταν ξεχασμένο ένα πορτοφόλι. Το πήραν, είδαν ότι είχε εκατοντάδες ευρώ, αλλά και κάρτες τράπεζας και προσπάθησαν να βρουν τον κάτοχό του. Ούτε στιγμή πέρασε από το μυαλό τους να το κρατήσουν. Βρήκαν το τηλέφωνο του κατόχου και του τηλεφώνησαν. Ο ξεχασιάρης ήταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας από τον Βόλο, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, που είχε ξανοιχτεί με ένα μικρό σκάφος που διαθέτει, στον Παγασητικό εκείνη την ώρα. Επέστρεψε και οι πυροσβέστες του παρέδωσαν το πορτοφόλι, με τον επαγγελματία να τους ευχαριστεί θερμά. Την επόμενη Τρίτη μάλιστα τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Π.Υ. Βόλου κ. Βλόντζο και τον ευχαρίστησε για την πράξη των τριών πυροσβεστών. Σχετικά ενημερώθηκε και το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι τρεις πυροσβέστες είναι οι Βασ. Μουστάκας, πενταετής, Βασ. Ζέκης και Θεόδ. Γιαλαμάς εποχικοί.

Μιλώντας αποκλειστικά στη «Θ» ο κ. Ζέκης δήλωσε πως μόλις είδαν το πορτοφόλι έπρεπε να το παραδώσουν αμέσως. «Ό,τι και αν βρούμε θα το παραδώσουμε αμέσως στην υπηρεσία μας» πρόσθεσε. «Είτε ήταν καρφίτσα είτε 100.000 ευρώ εμείς θα το παραδίδαμε» σημείωσε ο κ. Μουστάκας. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαλαμάς ο ιδιοκτήτης γνώριζε ότι έχασε το τσαντάκι με το πορτοφόλι του αλλά δεν ήξερε ότι θα το ξανάβρισκε.

Θυμίζουμε ότι και στη Λαμία πρόσφατα επαγγελματίας βρήκε έξω από το μαγαζί του πορτοφόλι με χρήματα και έψαξε κι εκείνος και βρήκε τον νόμιμο κάτοχό του και το επέστρεψε

Προσαρμοσμένη αναζήτηση