Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 12:53 Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών  με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Τι ζήτησε ο Βουρδάνος από τον Βορίδη...

Την πρώτη θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη, πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες από όλη τη Χώρα στο πλαίσιο της ενημέρωσης, καταγραφής και ανάδειξης προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα,  την προηγούμενη εβδομάδα

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος, ο υπηρεσιακός Γραμματέας, Δημήτρης Τσαγκαλίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις της πανδημίας στους παραγωγούς του Πρωτογενούς Τομέα, τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για όσους δεν έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Χώρας, καθώς και  στην ανάγκη για άμεση στελέχωση τους, με στόχο την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους, προς όφελος του πολίτη και των παραγωγών.

Παράλληλα, έγινε αναλυτική συζήτηση για τα προγράμματα ΠΑΑ, τα σχέδια βελτίωσης, τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, τα προγράμματα LEADER,  τα μέτρα στήριξης παραγωγών από ζημιές λόγω καιρικών φαινομένων και ακαρπίας των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ΓΟΕΒ - ΤΟΕΒ, και φυσικά τα ζητήματα των εργατών γης.

Αναφορικά σε ζητήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος, έθεσε  μεταξύ άλλων πάλι το θέμα των ρητινοκαλλιεργητών, υπενθυμίζοντας ότι παρά τις επιστολές του προς το Υπουργείο δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στα μέτρα στήριξης.

Ο κ. Βουρδάνος μετά την συνάντηση δήλωσε : «Στόχος μας μέσα από τις συναντήσεις και τη συνεργασία με τον Υπουργό, ο οποίος αποδέχθηκε την πρότασή μας  για συχνές ευρείες συσκέψεις, είναι να προστατεύσουμε την παραγωγή, να στηρίξουμε τον Πρωτογενή Τομέα και να κρατήσουμε ισχυρά τα θεμέλια του πυλώνα της αγροτικής ανάπτυξης.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com