Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα «ορφανή» φυτεία στην ορεινή Φωκίδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 13:12 Νέα «ορφανή» φυτεία στην ορεινή Φωκίδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 142 δενδρύλλια ύψους μέχρι δύο μέτρα. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών…

Φυτεία με εκατόν σαράντα δύο (142) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε την Τρίτη (21-07-2020) το μεσημέρι, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Φωκίδας. 

Ο εντοπισμός της φυτείας, προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, με τη συμμετοχή των Β’ Ο.Π.Κ.Ε. & Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. των Τμημάτων Ασφαλείας & Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών αντίστοιχα, εκριζώθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια, ύψους από 0,50 έως και 2 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδιος χώρος - κατασκευή αποξήρανσης των δενδρυλλίων, αυτόματο σύστημα ποτίσματος, τροφοδοτούμενο από τη φυσική ροή νερού ρέματος που υπήρχε στο σημείο, καθώς και διάφορα σύνεργα για την περιποίηση - πότισμα της καλλιέργειας.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδας.

Δείτε βίντεο: