Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δομοκός: Γιορτάζει την πολιούχο Αγία Παρασκευή 25-26 Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 08:10 Δομοκός: Γιορτάζει την πολιούχο Αγία Παρασκευή 25-26 Ιουλίου

Η γιορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Εκκάρα…

Βάζει τα καλά του για την πολιούχο του Αγία και Οσιομάρτυρα Παρασκευή, προστάτιδα της πόλης, ο Δομοκός, το διήμερο 25-26 Ιουλίου.

Η ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής αποτελεί τοπική αργία για την έδρα του Δήμου, με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από την προηγούμενη με την πραγματοποίηση Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού και Παράκληση στην Αγία, στον φερώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό.

Ανήμερα της γιορτής της Αγίας στις 26 Ιουλίου, τελείται ο Όρθρος με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί και φέτος ο εσπερινός με τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Παρασκευής μέσα στην πόλη του Δομοκού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, ο οποίος θα παραβρεθεί και στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Εκκάρα Δομοκού που εορτάζει την επομένη.

Οι εορταστικές δραστηριότητες για την Αγία Παρασκευή συνεχίζονται και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 26 Ιουλίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δείτε και την πρόσκληση για τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονος: