Τέσσερα τα κρούσματα κορωνοϊού στο Βόλο από τις επαφές της 25χρονης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 14:37 Τέσσερα τα κρούσματα κορωνοϊού στο Βόλο από τις επαφές της 25χρονης

Τι λένε οι επίσημες ανακοινώσεις και για τις επαφές της 35χρονης…

Τέσσερα είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν χθες στον Βόλο και όλα προήλθαν από την ιχνηλάτηση των επαφών της 25χρονης υπαλλήλου στο Δήμο Βόλου, η οποία είναι στενή συνεργάτιδα του Αχιλλέα Μπέου.

Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε ένα θετικό κρούσμα σε πολίτη, που εξυπηρετήθηκε στο Δημαρχείο, ενώ από κορωνοϊό νοσούν ο 80χρονος πατέρας της 25χρονης, όπως και τα δύο μικρά παιδιά της. Παράλληλα χθες, πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών και του 40χρονου συζύγου της 35χρονης Βολιώτισας σε βιομηχανική μονάδα της πόλης και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στον ιό.

«Καθαροί» οι υπάλληλοι - Ένα κρούσμα σε πολίτη

Λιγότερο από 24 ώρες χρειάστηκαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εξετάσουν τα 99 δείγματα, που έλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης από εργαζομένους στο Δημαρχείο Βόλου, αλλά και από πολίτες που είχαν εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο της ιχνηλασίας των επαφών της 25χρονης συνεργάτιδας του Αχ. Μπέου, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου «από τα 99 δείγματα υπαλλήλων του Δήμου και επισκεπτών του Δημαρχείου, που ελήφθησαν από ειδικό κλιμάκιο του Οργανισμού, ένα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Διευκρινίζεται ότι το κρούσμα δεν αφορά υπάλληλο του Δήμου, αλλά επισκέπτη, και φυσικά τις περαιτέρω ενέργειες (ιχνηλάτηση κλπ) προχωρεί ο ΕΟΔΥ».

Έτσι, όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο Δήμο και προσήλθαν για να δώσουν δείγμα, είναι όλοι «καθαροί» και μόνο ένας πολίτης, που δεν δόθηκε κάποια περαιτέρω πληροφορία, εμφανίστηκε θετικός στον ιό, με τον ΕΟΔΥ να ιχνηλατεί και τις δικές του επαφές.

Θετικοί στον κορωνοϊό ο πατέρας και τα δυο μικρά παιδιά της 25χρονης

Ωστόσο, ιχνηλασία έγινε και στις πολύ στενές επαφές της 25χρονης και επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα. Ειδικότερα χθες, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο εξέτασε 13 δείγματα του συγγενικού περιβάλλοντος της 25χρονης βρήκε θετικούς στον κορωνοϊό τον 80χρονο πατέρα της εργαζόμενης, όπως και τα δύο της παιδιά, το ένα 3 ετών και το άλλο λίγων μηνών. Τόσο τα παιδιά, όσο και ο πατέρας της 25χρονης έχουν λάβει ιατρικές οδηγίες και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατάσταση της υγείας τους να είναι καλή.

Ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ σε βιομηχανική μονάδα του Βόλου

Στο μεταξύ, κινητοποίηση υπήρξε χθες και σε βιομηχανία του Βόλου, όπου εργάζεται ο 40χρονος σύζυγος της 35χρονης Βολιώτισσας, που επιβεβαιώθηκε πως νοσεί από κορωνοϊό, όπως και η σύζυγός του. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τον εργασιακό χώρο , στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών, έλαβε δείγματα από το προσωπικό και χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό. Η 35χρονη και ο σύζυγός της βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση