Κατάρτιση νέων αγροτών στο δήμο Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 17:32 Κατάρτιση νέων αγροτών στο δήμο Λοκρών

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βαρδατών σε συνεργασία με το Δήμο Λοκρών ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 την υλοποίηση τριών (3) Προγραμμάτων Κατάρτισης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις», διάρκειας 150 ωρών.

Η υλοποίηση των δράσεων κατάρτισης απευθύνεται στους δικαιούχους των δύο πρώτων προκηρύξεων  του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020, έτους 2016 και 2018

Ο Δήμος Λοκρών προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι νέοι αγρότες του Δήμου στην παρακολούθηση των τριών προγραμμάτων κατάρτισης Φυτικής Παραγωγής και για να αποφευχθεί η μετακίνησή τους στην έδρα του Κέντρου που είναι στις Βαρδάτες (Λαμία), παραχώρησε τρείς αίθουσες στην έδρα του Δήμου στην Αταλάντη.

Το πρώτο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 16.07.2020 στο ΕΠΑΛ Αταλάντης, το δεύτερο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 20.07.2020 στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο και το τρίτο πρόγραμμα κατάρτισης ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Δημαρχείο Αταλάντης.

Τα προγράμματα παρακολουθούν συνολικά 71 Νέοι Αγρότες της 1ης πρόσκλησης του Δήμου Λοκρών.

Οι εκπαιδευόμενοι σε αυτή την πρώτη επαφή, δέχτηκαν το καλωσόρισμα του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής, Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεοδόση Αθανασά και του Δημάρχου Λοκρών Αθανάσιου Ζεκεντέ.

Οι τρεις άνδρες τους μίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, τις προοπτικές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της επόμενης προγραμματικής περιόδου, ενώ τέλος, τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com