Περιπέτεια στη θάλασσα για τέσσερα ανήλικα κορίτσια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 14:32 Περιπέτεια στη θάλασσα για τέσσερα ανήλικα κορίτσια

Παρασύρθηκαν από τα ρεύματα με το κανό και το στρώμα και αδυνατούσαν να επιστρέψουν στη στεριά. Σωτήρια επέμβαση της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας SAR-312...

Αγωνιώδης διάσωση τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών περίπου 16 ετών, πραγματοποίησε το Σάββατο 25/7 απογευματινές ώρες στην παραλία Αγίου Δημητρίου του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου, η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας SAR-312.

Ανά δύο τα κορίτσια έπαιζαν με θαλάσσιο στρώμα και κανό, όμως παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα και αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην ακτή.

Ειδοποιήθηκε η Ομάδα και έσπευσε στο σημείο με jet ski, εντοπίζοντας πολύ γρήγορα και τα τέσσερα κορίτσια. Τα δύο με το κανό είχαν πέσει στη θάλασσα και προσπαθούσαν χωρίς επιτυχία να το σπρώξουν προς την ακτή. Όπως περιγράφει το μέλος της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας SAR-312 «Τα δύο κορίτσια ήταν μέσα στο νερό και με απεγνωσμένες προσπάθειες προσπαθούσαν να σπρώξουν το κανό προς την ακτή. Επειδή ήταν στα πρόθυρα υποθερμίας μετά από τόση ώρα στο νερό, μεταφέρθηκαν πρώτες στην ακτή όπου τις περίμεναν με αγωνία οι δικοί τους».

Αμέσως επέστρεψε στο σημείο και πήρε και τα άλλα δύο κορίτσια, καθώς και το κανό με το στρώμα θαλάσσης, επιστρέφοντας όλη την παρέα με ασφάλεια στους δικούς της ανθρώπους.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση