Στυλίδα: Τη μνήμη του Αγ. Παντελεήμονος γιόρτασαν στη Μονή Αγίου Βλασίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 11:41 Στυλίδα: Τη μνήμη του Αγ. Παντελεήμονος γιόρτασαν στη Μονή Αγίου Βλασίου

Η Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

"Πανηγυρικά εορτάσθηκε το διήμερο  26 και 27 Ιουλίου, η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Βλασίου) Στυλίδος.

Πόλος έλξης για δεκάδες ευσεβείς Στυλιδιώτες αποτελεί η αρχαία εικόνα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, καθώς και το Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Τις Ιερές Ακολουθίες ετέλεσε σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη, ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στο παράδειγμα ζωής του Αγίου, που όλους διδάσκει να είμαστε ελεήμονες σε κάθε συναναστροφή  και κοινωνία μας με την εικόνα του Θεού στον κόσμο, που είναι ο συνάνθρωπός μας.

«Αυτό άλλωστε είναι  πρακτικά, η ουσιαστική εργασία του «καθ΄ομοίωσιν, να ομοιάσουμε «κατά χάριν» στον Παντελεήμονα Κύριο μας, από το μετερίζι που τον καθένα μας έχει τάξει η Χάρη Του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Άγγελος.

Τέλος ευχόμενος ο Άγιος Καθηγούμενος εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, απηύθυνε πρόσκληση προς όλους, για συμμετοχή στην Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής 31 Ιουλίου, με την ευκαιρία της Εορτής της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, την οποία αρχιερατικώς θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ιερουργώντας για πρώτη φορά από την ενθρόνισή του στο Καθολικό της Ιεράς Μονής."

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση