Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας: Επανέρχεται με επιστολή για το παζάρι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 12:07 Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας: Επανέρχεται με επιστολή για το παζάρι

Αξιολογώντας τη σοβαρότητα των ημερών που διανύουμε σχετικά με τη δημόσια υγεία, την ίδια ώρα που ορθώς παίρνονται μέτρα εντός των οργανωμένων σημείων πώλησης για αποστάσεις και αποφυγή συγκέντρωσης πολλών ατόμων μαζί, ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας επανέρχεται με επιστολή του προς το Δήμο Λαμιέων σχετικά με τη διεξαγωγή παζαριού.

Η επιστολή του απευθύνεται προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την παράκληση να ενημερωθούν ο Δήμαρχος και το υπόλοιπο ΔΣ.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιάννης Βλαχογιάννης και η Γενική Γραμματέας Άντα Παπαμιχαήλ, αναφέρει τα εξής:

«Ένα μήνα μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και την απόφαση για δημιουργία παζαριού στο χώρο της Π.Ε.Λ. το 1Ο δεκαπενθήμερο  του Σεπτεμβρίου, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε εκ νέου  με νέα  επιστολή  με την οποία εστιάζουμε σε πράγματα τα οποία θεωρούμε σοβαρότατα, βάση  των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοίού.

1. Παζάρι σημαίνει , ακατάλληλο περιβάλλον για τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής.

2. Παζάρι σημαίνει πολυκοσμία και ασφυκτικό περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών.

3. Παζάρι σημαίνει, συνάθροιση μικροπωλητών από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας αγνώστου ιατρικού ιστορικού.

4. Παζάρι σημαίνει  συνεχής επαφή και μεταχείριση των προϊόντων ( εμπορευμάτων ) που ευνοεί την εξάπλωση του ιού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο  την πάγια θέση του Ε Σ. Λαμίας για διαρροή του τοπικού πλούτου σε πωλητές  άλλων περιοχών, θα μας εκπλήξετε  ευχάριστα, αλλάζοντας την αρχική σας απόφαση καταργώντας το παζάρι τουλάχιστον για φέτος.

Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι βάζετε  ένα τέλος στις φήμες περί επιλεκτικής ευαισθησίας που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πωλητών στην ευθυκρισία  των αρχών, ενώ ταυτόχρονα  σταματάτε την ενίσχυση της συνομοσιολογίας  γύρω από την ύπαρξη του ιού.

Κλείνοντας  θα θέλαμε να αναφέρουμε, πως είναι επιτακτική ανάγκη  να προσανατολιστούμε  επιτέλους στην κινητροδότηση  μιας βιώσιμης και διαρκούς  οικονομικής ανάπτυξης αν θέλουμε να έχουμε μέλλον.»