Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανοί τουρίστες με κορωνοϊό πέρασαν από τη Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 13:35 Γερμανοί τουρίστες με κορωνοϊό πέρασαν από τη Φωκίδα

Με αργούς ρυθμούς οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ…

Προφορική εντολή για προληπτική καραντίνα στο μέρος όπου φιλοξενήθηκαν οι δύο Γερμανοί τουρίστες στο Μοναστηράκι Φωκίδας, έδωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε σχετικά με κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή.

Πρόκειται για μια οικογένεια γιατρών από τη Γερμανία με το παιδί τους, που διαγνώσθηκαν θετικοί στον έλεγχο εισόδου στην Ελλάδα. Ειδικότερα, θετικοί βρέθηκαν ο πατέρας και ο γιος της οικογένειας, αποτελέσματα που φέρεται να καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα στον ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Προκαλεί εντύπωση πάντως ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες εντολές από τον ΕΟΔΥ και η όποια ενέργεια έχει γίνει είναι με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας. Η προεργασία φαίνεται να έχει γίνει (ιχνηλάτηση επαφών), ωστόσο τεστ δεν έχουν ξεκινήσει και ίσως να μη γίνουν ποτέ σύμφωνα με την πολιτική του ΕΟΔΥ, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ύποπτο περιστατικό στην ευρύτερη περιοχή!

Παράλληλα από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή εντός της Περιφέρειας Στερεάς των κρουσμάτων, οι όποιες κινήσεις των υπηρεσιών της είναι περιορισμένες και βασίζονται στην πρόσφατη εμπειρία τους από τη διαχείριση ανάλογων περιστατικών.