Ταχυδρόμος το νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Μαγνησία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 14:21 Ταχυδρόμος το νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Μαγνησία

Πληθαίνουν οι ασθενείς covid-19 σε μια περιοχή που θεωρούνταν ασφαλής στο πρώτο κύμα…

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Μαγνησία, σύμφωνα με το mousikovagoni.gr.

Πρόκειται για έναν 57χρονο άνδρα, ταχυδρομικό υπάλληλο στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Βελεστίνο, που προσήλθε αυτοβούλως για τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού καθώς είχε έρθει σε επαφή προηγουμένως με θετικό κρούσμα.

Το πρώτο τεστ ήταν "οριακά θετικό" και ο ίδιος ασυμπτωματικός και για αυτό από τον ΕΟΔΥ του συνέστησαν να παραμείνει κατ` οίκον μέχρι να επιβεβαιωθεί αν είναι ή όχι θετικός στον κορωνοϊό με επαναληπτικό τεστ.

Τεστ ανίχνευσης πραγματοποιήθηκαν στους υπαλλήλους του ταχυδρομείου Βελεστίνου το οποίο λειτούργησε με τα προβλεπόμενα μέτρα μέχρι και τις 13:30 ενώ στη συνέχεια ήταν προγραμματισμένη απολύμανση.

Εντός της ημέρας αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτισης των επαφών του σε μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα, ενώ υποβλήθηκε σε συνολικά δύο τεστ κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική του Βόλου.

Το συγκεκριμένο κρούσμα έρχεται να προστεθεί στα τρία τελευταία περιστατικά με την οικογένεια της 27χρονης κοπέλας που διαγνώσθηκε θετική το περασμένο Σάββατο και φαίνεται ότι νόσησαν και οι γονείς της.

Συνολικά τα κρούσματα στη Μαγνησία έφτασαν τα 25 ενώ στη διάρκεια του πρώτου κύματος ήταν μόλις δύο με τον επισκέπτη στο Νότιο Πήλιο και το νεαρό που είχε ταξιδέψει στην Αγγλία.

Αυτό που ανησυχεί βέβαια τους ειδικούς δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά η σποραδικότητα και η διασπορά τους, με κάποια εξ αυτών να μη συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η Μαγνησία πάντως είναι γνωστός προορισμός εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών από όλον τον κόσμο και πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με τις αφίξεις ξένων πληθυσμών.

Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν σημειωθεί απώλειες, ενώ στο Νοσοκομείο Αναφοράς για covid-19 της Θεσσαλίας, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας νοσηλεύονται περισσότερο προληπτικά σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, τέσσερα άτομα. Πρόκειται για δύο γυναίκες 40 και 80 ετών, για τον πατέρα της 25χρονης συνεργάτιδας του Αχιλλέα Μπέου, αλλά και μιας συνομήλικης της κοπέλας από τις επαφές της στο Δημαρχείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση