Οι Κομποτάδες δεν ξέχασαν το μικρό Χαράλαμπο που καταπλακώθηκε από πλάτανο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 08:04 Οι Κομποτάδες δεν ξέχασαν το μικρό Χαράλαμπο που καταπλακώθηκε από πλάτανο

Δωρεά απινιδωτή στη μνήμη του 8χρονου παιδιού που έσβησε πριν έξι χρόνια μετά από πτώση μεγάλου κλαδιού πλατάνου στην πλατεία του χωριού…

Έξι χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα που τα ουρλιαχτά των σειρήνων του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ μαρτυρούσαν ότι κάτι πολύ κακό είχε συμβεί.

Ένα τεράστιο κομμάτι πλατάνου είχε πέσει στην κεντρική πλατεία των Κομποτάδων, καταπλακώνοντας δύο μικρά αδερφάκια. Το ένα από αυτά ο 8χρονος Χαράλαμπος, σκοτώθηκε επί τόπου καταπλακωμένος από το τεράστιο κλαδί. Ο 4χρονος αδερφός του τη γλύτωσε με τραυματισμό.

Λίγες στιγμές νωρίτερα, τίποτα δεν προμήνυε το κακό, καθώς δεκάδες παιδιά έπαιζαν αμέριμνα όπως κάθε μέρα, στην πλατεία, όπου οι πλάτανοι είναι το σήμα κατατεθέν της.

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Ιουλίου 2014. Έξι χρόνια μετά στις 27 Ιουλίου 2020, η Κοινότητα Κομποτάδων προχώρησε στη δωρεά ενός απινιδωτή στη μνήμη του μικρού Χαράλαμπου, η παρουσίαση του οποίου έγινε «μέσα σε πολύ φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα», όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι κάτοικοι που προσήρθαν αθρόα για να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού.

Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση στη μνήμη του μικρού Χαράλαμπου…

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση