Ο Θεοδωρόπουλος της Chipita μπαίνει στην παραγωγή μασκών- Μέτοχος με 5% στο εργοστάσιο της Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 15:05 Ο Θεοδωρόπουλος της Chipita μπαίνει στην παραγωγή μασκών- Μέτοχος με 5% στο εργοστάσιο της Λάρισας

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μπήκε μέτοχος στο εργοστάσιο που αυξάνει την παραγωγή του σε 2 εκ μάσκες την ημέρα

Μέτοχος με 5% στην Larisa Face Cover (LFC), που παράγει χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης, στην οποία ελέγχουν από 47,5% ο ιδιοκτήτης της Lariplast Γιάννης Τσερέπας και ο Αχιλλέας Νταβέλης της Animus, είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita.

Η βιομηχανία από τη Λάρισα, που ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου, δηλαδή εν μέσω της πανδημίας και υλοποιεί επένδυση 11,5 εκατ. ευρώ, μέσα στον Αύγουστο θα πενταπλασιάσει την παραγωγή της, δηλαδή θα παράγει μηνιαίως 60 εκατομμύρια μάσκες μιας χρήσης, ή 2 εκατ. την ημέρα, από 500.000 μάσκες ημερησίως που είναι η σήμερα η παραγωγή της.

Εκτός όμως από την παραγωγή μασκών η LFC, όπως λέει στο Capital.gr ο κ. Τσερέπας, μπαίνει και στην παραγωγή της πρώτης ύλης, δηλαδή γίνεται η πρώτη πανευρωπαϊκά καθετοποιημένη μονάδα στο είδος της.

Σήμερα την πρώτη ύλη, το μελ μπλόν, -πρόκειται για το υλικό που χρησιμοποιείται και στις βρεφικές πάνες και στις σερβιέτες- την προμηθεύεται από παραγωγούς της Ευρώπης και κυρίως από την Ιταλία ενώ μέσα στον Αύγουστο θα ξεκινήσει η παραγωγή σε νέα μονάδα στη ΒΙΠΕ Λάρισας. Η τιμή της συγκεκριμένης ύλης, που αποτελεί βασικό συστατικό για την παραγωγή του ενδιάμεσου φίλτρου που έχει μια μάσκα και είναι αυτό που προστατεύει τον χρήστη, από τις αρχές του έτους έχει 12πλασιαστεί, αναφέρει ο ίδιος.

Τι γίνεται όμως με τις τιμές πώλησης των μασκών μιας χρήσης στην Ελλάδα και σε ποιο βαθμό οι Έλληνες χρησιμοποιούν τη μάσκα στην καθημερινότητά τους. "Η χρήση της μάσκας στην Ελλάδα είναι στο 15% σε σχέση με τη χρήση της μάσκας στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ”, λέει στο capital.gr ο κ. Τσερέπας ο οποίος απαντώντας στην ερώτηση μας για τα επίπεδα τιμών στην Ελλάδα αναφέρει ότι είναι χαμηλότερες από τις τιμές που πωλείται το προϊόν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα μια χειρουργική μάσκα μιας χρήσης πωλείται προς 40-60 λεπτά, στη Γαλλία προς 90 λεπτά το τεμάχιο και άνω του 1 δολαρίου στις ΗΠΑ. Σε ότι αφορά τις τιμές χονδρικής, ο κ. Τσερέπας λέει ότι αυτές θα υποχωρήσουν στο μισό από τον Σεπτέμβριο με την αύξηση της παραγωγής. Σήμερα το 50% της παραγωγής των χειρουργικών μασκών που παράγει η Larisa Face Cover κατευθύνεται στην Ελλάδα και η υπόλοιπη παραγωγή στο εξωτερικό. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης εκτιμάται ότι το 80% θα εξάγεται.

Εκτός από τις χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης, η Larisa Face Cover, πραγματοποιεί το διάστημα αυτό έρευνα σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια για την παραγωγή και διάθεση στην αγορά και άλλων προϊόντων.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση