Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δαμάστα: Κυριακή το Μνημόσυνο για τον ήρωα Θανάση Μπεσλεμέ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 12:20 Δαμάστα: Κυριακή το Μνημόσυνο για τον ήρωα Θανάση Μπεσλεμέ

Την Κυριακή 2 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμάστα Λαμίας…

20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον αδόκητο χαμό του Λαμιώτη Υποσμηναγού Θανάση Μπεσλεμέ, που έπεσε στο καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα.

Στη μνήμη του, η Τοπική Κοινότητα Δαμάστας και ο Δήμος Λαμιέων θα τελέσουν το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου, δέηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.

Ο Θανάσης Μπεσλεμές έχασε τη ζωή του σε διατεταγμένη πτήση, όταν το αεροσκάφος PZL M-18 του οποίου ήταν κυβερνήτης κατέπεσε και συνετρίβη στο όρος Παντοκράτωρ στην περιοχή Τρουμπέτα της Κέρκυρας, στις 7 Αυγούστου 2000.

Γεννήθηκε το 1971 και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Α-7Η της 115 Πτέρυγας Μάχης (Σούδα) και τοποθετήθηκε στην 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (Άραξος) ως χειριστής στα αεροσκάφη Α-7Η. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ (Δεκέλεια) ως χειριστής αεροσκαφών PZL.

Πάντα στη μνήμη μας… Αθάνατος!