Φθιώτιδα: Από τα 40άρια στις βροχές!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 08:02 Φθιώτιδα: Από τα 40άρια στις βροχές!

Έρχονται βροχές και καταιγίδες....

Αλλάζει απότομα ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αφού από τα 40άρια θα πάμε στις βροχές και τις καταιγίδες. Ειδικότερα στη Φθιώτιδα τα φαινόμενα θα κορυφωθούν από το απόγευμα του Σαββάτου και έπειτα και κυρίως μέσα στη νύχτα έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εκδηλωθούν βροχές ή τοπικές καταιγίδες που θα "σαρώσουν" το νομό από τα βόρεια προς τα νότια, προερχόμενες από τη Θεσσαλία.

Γενικά
Μετά τα 40άρια των προηγούμενων ημερών θα έχουμε απότομη αλλαγή του καιρικού σκηνικού από το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς θα αρχίσει να μας επηρεάζει μέτωπο ψυχρών αερίων μαζών από τα Βαλκάνια, το οποίο θα συνδυαστεί με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η μεταβολή του καιρού θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και από το απόγευμα του Σαββάτου και στην κεντρική. Τα φαινόμενα θα ενταθούν στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής και θα επηρεάσουν την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και κεντρική Στερεά.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα και κυρίως στη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-39 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί από 25-31 βαθμούς.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες και έπειτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Την Κυριακή τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί λίγο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4-5 βαθμούς.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά. Τα μελτέμι στο Αιγαίο θα διατηρηθεί στα 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση την Τρίτη. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση