Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική Προστασία Στερεάς: Ο κορωνοϊός είναι εδώ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 15:38 Πολιτική Προστασία Στερεάς: Ο κορωνοϊός είναι εδώ!

Ενημέρωση και συστάσεις για ψυχραιμία, αλλά και ατομική ευθύνη, από την Περιφέρεια και το Δήμο στους κατοίκους της Δαύλειας…

Απανωτές συσκέψεις, αλλά και άμεση ενημέρωση στους κατοίκους των περιοχών όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα covid-19, πραγματοποίησαν, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας και η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά από το πρωί της Παρασκευής (31/7).

Μαζί τους ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, καθώς τα τελευταία 4 κρούσματα στην Περιφέρεια σημειώθηκαν στο Δήμο του και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Δαύλειας.

Όπως είχε καταγράψει από το βράδυ της Πέμπτης το ρεπορτάζ του LamiaReport, θετική στο κορωνοϊό βρέθηκε 20χρονη που μόλις είχε γεννήσει, μαζί με το βρέφος της και τον αλλοδαπό σύντροφό της. Επρόκειτο για επαφές της 46χρονης που είχε διαγνωσθεί νωρίτερα με κορωνοϊό στο πλαίσιο προγραμματισμένου χειρουργείου, καθώς η 20χρονη είναι κόρη της.

Μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης των κρουσμάτων, όλοι όσοι βρέθηκαν αρνητικοί, ανάμεσά τους και ο πατέρας της 20χρονης, τέθηκαν σε δεκαπενθήμερη κατ΄ οίκον καραντίνα.

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα καθώς και της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, ολοκληρώθηκε πριν το μεσημέρι η απομάκρυνση των κρουσμάτων στον τόπο κατοικίας τους και συγκεκριμένα σε συνοικία της Αθήνας.

Διαβάστε τι είπαν για τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών η κα Παπαθωμά και ο κ. Καρακάντζας:

«Σε απόλυτο συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ, το Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Θάνου Τσαντίλα, καθώς  και την Ελληνική Αστυνομία, τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι για τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων.

Παρακαλούμε τους πολίτες της Δαύλειας  αλλά και του ευρύτερου Δήμου, να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας έτσι όπως ενημερώθηκαν με την παρουσία τόσο του Δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα, όσο και τη δική μας, στην Τοπική Κοινότητα Δαύλειας.

Εδόθησαν σχετικές οδηγίες  στο Δήμο για τη διαχείριση του θέματος.

Ο ιός  είναι εδώ. Με ψυχραιμία και σύνεση διαχειριζόμαστε όλοι τις καταστάσεις και βεβαίως η ατομική ευθύνη του καθενός μας είναι εκείνη, η οποία θα ελαχιστοποιήσει από δω και μπρος  τα κρούσματα