Η απάντηση Τζιαχρήστα σε Λιόλιο για ΦΟΔΣΑ και σκουπίδια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 21:20 Η απάντηση Τζιαχρήστα σε Λιόλιο για ΦΟΔΣΑ και σκουπίδια

Διαβάστε την Ανοιχτή Επιστολή - Απάντηση του Δημήτρη Τζιαχρήστα στον Δήμαρχο Δομοκού Χαράλαμπο Λιόλιου για το θέμα των σκουπιδιών και τα όσα ανέφερε σε προηγούμενο δελτίο τύπου ο Δήμαρχος για την απουσία της παράταξης του κ. Τζιαχρήστα από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ανοιχτή Επιστολή:

κ. Δήμαρχε

Δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ο δήμαρχος χάνει τόσο εύκολα την ψυχραιμία του.

Μήπως γιατί μετάνιωσε που δύο μήνες πριν ταυτίστηκε μαζί μας; 

Τι δεν κατανοεί ο δήμαρχος; Μήπως ότι η αποχή μας είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον επικίνδυνο δρόμο που παίρνει η υπόθεση για να μετατραπεί ο Δομοκός ο σκουπιδότοπος της Στερεάς Ελλάδας;

Δεν κατανοεί ο δήμαρχος ότι η πρόταση για να γίνουν έργα στο ΧΥΤΑ του Δομοκού έρχεται μετά την πρόταση για να μεταφερθούν τα σκουπίδια της Εύβοιας στο Δομοκό;

Αυτό δεν έλεγε και ο δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση; Τι άλλαξε τώρα; Ποιες πολιτικές επιταγές επιβάλλουν πολιτικές κολοτούμπες;

Γιατί προστρέχει σε ανούσιες καθ υπαγόρευση απειλές για δήθεν βαριές καταδίκες και άλλα τέτοια όταν είναι γνωστό ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία βάση γιατί ο Δήμος Δομοκού έχει ματώσει και με δικά του χρήματα έχει επενδύσει στο ΧΥΤΑ κάτι που δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί;

Μήπως δεν θέλει να παραδεχθεί ο δήμαρχος την αδυναμία του να διεκδικήσει πόρους για να βελτιωθούν οι συνθήκες στο ΧΥΤΑ;

Διευκρινίζουμε εμείς μετείχαμε σε έναν υποχρεωτικό σύνδεσμο που μετετράπη σε Ανώνυμη Εταιρεία. Από κει και μετά δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα κλειδιά της πόλης. Σε αυτό το έργο αφήνουμε τον κ. Λιόλιο και την παρέα του.

Τον εγκαταλείπουμε να διαπραγματεύεται το επίπεδοτου ενδοτισμού. 

Γιατί απέχουμε από τη συνεδρίαση;

Γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να μη φτάσει ο δήμαρχος στο ξεπούλημα των συμφερόντων της πόλης και της περιοχής. Είναι μια στάση ευθύνης απέναντι στην πόλη και τους; Πολίτες μέχρι να συνέλθει η Δημοτική αρχή….

Αν είμαστε παρόντες ότι και να ψηφίσουμε αυτό που θέλει ο δήμαρχος θα περάσει. Η μόνη άμυνά μας είναι η αποχή μέχρι να συμφωνήσει και ο Δήμαρχος την πορεία μας…

Του λένε λοιπόν απλά καθαρά και έντιμα  κάτι το οποίο είχαμε προτείνει στην τελευταία συνεδρίαση. Να συμφωνήσουμε ένα πλαίσιο και να πάμε στο δημοτικό συμβούλιο και να το υποστηρίξουμε όλοι.

Αυτό το πλαίσιο θα λέει τα εξής:

Παραχωρούμε κατά χρήση τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο ΦΟΔΣΑ για 10 χρόνια με τις παρακάτω αθροιστικές προϋποθέσεις . 

*Ο Δήμος Δομοκού θα πληρώνει ένα πάγιο τέλος εναπόθεσης που δεν θα ξεπερνά τα 10 € τον τόνο  για τα επόμενα πέντε χρόνια και το διπλάσιο για τα άλλα 5 χρόνια.

*Μόνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δομοκού και με πλειοψηφία του 50 + 1% του συνόλου των μελών του θα μπορεί να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Δομοκού απορρίμματα από άλλες περιοχές.

Μόνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δομοκού και με πλειοψηφία 50 + 1% του συνόλου των μελών του θα γίνει ο προγραμματισμός των έργων που είναι αναγκαία και απαραίτητα στο ΧΥΤΑ. 

*Ο ΦΟΔΣΑ να προσλάβει 7 άτομα με διαφανείς διαδικασίες όλοι τους δημότες  Δομοκού οι οποίοι θα ασχολούνται με την φύλαξη και την ζύγιση των απορριμμάτων έτσι ώστε να διασφαλίζεται ποιοι μεταφέρουν απορρίμματα στο ΧΥΤΑ του Δομοκού.

*Ο δήμος Δομοκού να επιλέξει τεχνικό σύμβουλο που θα πληρώνει ο ΦοΔΣΑ και θα έχει την ευθύνη να συντάσσειεκθέσεις για την κατάσταση στο ΧΥΤΑ.

*Ο ΦΟΔΣΑ υποχρεούται στο τέλος της βδομάδας να υποβάλλει καταστάσεις στις οποίες εμφανίζονται τα αυτοκίνητα που μπήκαν στο ΧΥΤΑ και τις ποσότητες απορριμμάτων που μετέφεραν έτσι ώστε ο Δήμος να ελέγξει αν υλοποιούνται οι όροι της συμβάσεις.

κ.Δήμαρχε 

Απλά και κατανοητά σας καλούμε να συμφωνήσετε σ' αυτό το πλαίσιο που είναι προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων και ως κοινή πρόταση να κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο .

Σας καλούμε να αναβάλλεται την προγραμματισμένη συνεδρίαση, να προχωρήσετε σε σύγκλιση αρχηγών παρατάξεων για να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο έτσι ώστε να προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση. 

Είναι κατανοητό κ.Δήμαρχε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά της περιοχής. Να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο να γίνει ο Δομοκός η Σκουπιδιάρα του νομού. Εμείς κόντρα στα συμφέροντα των πολιτών του Δομοκού δεν πρόκειται να πάμε.

Αν συμφωνείτε είμαστε εδώ παρόντες να βάλλουμε πλάτη. Διαφορετικά σας αφήνουμε μόνο σας σ' αυτό το περίεργο παιχνίδι της υποτέλειας και του ενδοτισμού.

Είμαστε εδώ να προασπίσουμε τα συμφέροντά του Δήμου απέναντι στις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και απειλές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση