Κορωνοϊός: ΌΧΙ στην διασπορά του φόβου - ΝΑΙ στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 10:07 Κορωνοϊός: ΌΧΙ στην διασπορά του φόβου - ΝΑΙ στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση

Τι λέει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης…

Παρέμβαση απέναντι στον πανικό αλλά και τον εφησυχασμό, έκανε ο γνωστός Καθηγητής Πνευμονολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα του νέου κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας.

Ο Καθηγητής δεν προσθέτει κάτι καινούριο, παρά θυμίζει τα πρόσφατα περιστατικά προκειμένου να νουθετήσει όσους αδιαφορούν ή αντίθετα κινδυνολογούν χωρίς να παίρνουν τα σωστά μέτρα ατομικής προστασίας.

Διαβάστε τα όσα έγραψε που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά από την άλλη να ακούμε κάθε τι επιστημονικά τεκμηριωμένο για την προστασία μας

Το κείμενο:

Τι μας λένε τα αυξημένα κρούσματα

Κόκκινος συναγερμός, ήρθε το δεύτερο κύμα είπε ο καθηγητής. Συναγερμός στην Καβάλα, έκρηξη κρουσμάτων στο Βόλο, λίγο πριν το lockdown, ξέφυγε η κατάσταση, η τρίτη σε κρούσματα μέρα από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, ξαναείπαν οι δημοσιογράφοι και το επανέλαβαν και αρκετοί γιατροί . Ακόμα και τα αυτοκίνητά μας απέκτησαν μάσκα στον εσωτερικό καθρέπτη, που χρησιμοποιείται πιθανόν πριν την εφαρμογή της στο πρόσωπο του οδηγού, σαν παγίδα μικροοργανισμών από το περιβάλλον.
Εάν έρθει το δεύτερο κύμα, ελπίζω ποτέ, θα το καταλάβουμε γιατί θα γεμίσουν οι μονάδες μας από διασωληνωμένους που ευτυχώς τώρα είναι ελάχιστοι. Φαίνεται ότι ξεχνάμε εύκολα, γιατί κρούσματα σε καράβια , μπαρ, κοινωνικές εκδηλώσεις ξαναείχαμε στη χώρα μας , και βέβαια σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος στο εξωτερικό. Σε μια πρόσφατη μελέτη 9,1% των εργαζομένων σε αντίστοιχα εργοστάσια στην Αμερική, νόσησαν, ενώ και κάποιοι θάνατοι συσχετίσθηκαν με τον κορονοιό. Σύμφωνα με τα επίσημα συνολικά στοιχεία το ΕΟΔΥ το 1,4% των τεστ που έγιναν μέχρι τώρα ήταν θετικά στον κορονοιό.

Στις 30/7 ανακοινώθηκαν 65 νέα κρούσματα σε περίπου 8000 τεστ, στις 31/7 78 νέα κρούσματα σε 10000 και στις 1/8 110 νέα κρούσματα σε επίσης 10000 τεστ που αντιστοιχεί στο 1,1%, δηλαδή καταγράφηκε αύξηση κρουσμάτων αλλά σε μικρότερα ποσοστά από τον μέχρι τώρα μέσο όρο στη χώρα μας. Ο μεγάλος αριθμός των τεστ που γίνονται κάθε μέρα μας δίνει έναν αντικειμενικό δείκτη της διασποράς, που μαζί με τα κρούσματα και τους θανάτους ανά εκατομύριο πληθυσμού, φέρνει την πατρίδα μας μεταξύ των χωρών με την καλύτερη διαχείρηση της πανδημίας παγκοσμίως.

Λέμε ΌΧΙ στην διασπορά του φόβου, ΝΑΙ στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση και την προετοιμασία του συστήματος υγείας και βέβαια ΝΑΙ στα αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση