Αντιπαράθεση στην Αταλάντη για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 13:59 Αντιπαράθεση στην Αταλάντη για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Για λαϊκισμό και υποκρισία κατηγορεί τον προκάτοχό του ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές…

Ανακοίνωση σχετικά με το αίτημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας για εγκατάσταση κεραίας έξω από την Αταλάντη για τη βελτίωση του σήματος, εξέδωσε ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι και προεκλογικά είχε υποστηρίξει την εξέλιξη της τεχνολογίας στην περιοχή και συγχρόνως εξαπολύει επίθεση κατά του επικεφαλής της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο και προκατόχου του - χωρίς να αναφέρει το όνομά του - για λαϊκισμό και υποκρισία.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE αιτήθηκε από το Δήμο Λοκρών τη διάθεση χώρου εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα από τη δεξαμενή στο Διχταλώνι για να βελτιώσει το υφιστάμενο σήμα τηλεφωνίας και internet στην πόλη της Αταλάντης, το οποίο εξυπηρετείται από την κεραία που βρίσκεται στο κτίριο του ΟΤΕ επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου, εξαιτίας της ανεπαρκούς κάλυψης της ανατολικής πλευράς της πόλης.

Πάγια θέση μου είναι πως σύμφωνα με τους νόμους και τις διαδικασίες αδειοδότησης και ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές η επέκταση και βελτίωση των επικοινωνιών στη χώρα είναι στοίχημα ανάπτυξης της ανθρώπινης επικοινωνίας και προόδου της τεχνολογίας. Θυμίζω προς κάθε κατεύθυνση πως σε όλες τις προεκλογικές μου ομιλίες είχα ξεκαθαρίσει πως η περιοχή πρέπει να καλύψει το τεχνολογικό χάσμα και να μπορέσει να έχει ποιότητα σήματος και προσβασιμότητα στο internet αντίστοιχη των μεγάλων πόλεων της χώρας, ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της.

Στηλίτευσα τις αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής: α) να μην δώσει άδεια ανάπτυξης οπτικών ινών σε Αταλάντη, Λιβανάτες και Αρκίτσα που θα αναβάθμιζαν το internet στις περιοχές αυτές από ADSL συνδέσεις (up to 24 Mbps) σε VDSL συνδέσεις (up to 100 Mbps), β) να μην δώσει άδεια κατασκευής οπτικής ίνας στο εργοστάσιο της EZA με αποτέλεσμα μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της περιοχής να μην έχει πρόσβαση σε γρήγορο internet, γ) να μην δώσει άδεια κατασκευής οπτικής ίνας στον Επίγειο Σταθμό Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να μην έχει αξιόπιστο internet μια στρατηγικής σημασίας στρατιωτική υποδομή, δ) να μην δώσει άδεια συνεγκατάστασης στην Αταλάντη στη Vodafone με αποτέλεσμα η εν λόγω εταιρεία να μην μπορεί να αποκτήσει δικό της δίκτυο στην πόλη, ε) να μην προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης μίσθωσης για τις υφιστάμενες υποδομές τηλεφωνίας και internet στον ΟΣΜΑΕΣ με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην εισπράττει μίσθωμα κ.ά.

Ο επικεφαλής της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να μην δοθεί άδεια για την κεραία κινητής τηλεφωνίας και επιπλέον να αποξηλωθούν οι κεραίες στο κτίριο του ΟΤΕ (Cosmote) και στον Προφήτη Ηλία Μεγαπλατάνου (Vodafone-Wind). Μάλιστα σε ανακοίνωση του ανέφερε πως η κεραία θα είναι 5G τη στιγμή που το 5G δεν έχει ακόμη καν δημοπρατηθεί από Ελληνικό Κράτος. Η πράξη του είναι περίσσευμα λαϊκισμού και υποκρισίας τη στιγμή που το κινητό του, το οποίο πλήρωναν οι Δημότες μέχρι τον Οκτώβριο, δεν έπαψε ούτε στιγμή να το χρησιμοποιεί στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Προσωπικά αν και επέλεξα να μην πάρω κινητό από το Δήμο παρόλα αυτά θέλω η περιοχή μας να έχει καλό σήμα και καλή πρόσβαση στο internet.

Δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και το περιαστικό δάσος της Αταλάντης. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας υποχρεούται μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου σε διάστημα 2 ετών να λάβει όλες τις αναγκαίες άδειες (Δασαρχείου, Αρχαιολογίας, Ε.Ε.Α.Ε., Ε.Ε.Τ.Τ. κ.ά.) και στη συνέχεια να προβεί στην εγκατάσταση της. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υπάρχει στη φύση και δεν υπάρχει καμία επίσημη απαγόρευση λειτουργίας της κινητής τηλεφωνίας σε καμία χώρα της Ευρώπης. Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας (smart phones ή με πλήκτρα) λειτουργούν αποκλειστικά μέσω κεραιών και χωρίς αυτές δεν υφίσταται δίκτυο. Όσοι κάτοικοι για προσωπικούς λόγους δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχουν μόνο μια επιλογή: να καταργήσουν το κινητό τους τηλέφωνο, το ασύρματο τηλέφωνο, το wi-fi, τις τηλεοράσεις, το ραδιόφωνο, το φούρνο μικροκυμάτων, το λέιζερ αισθητικής περιποίησης, κ.ά.).

Η αύξηση των δεδομένων μέσω κινητών συσκευών επιβάλλει την πύκνωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το δίκτυο δεν θα μπορεί να υποστηρίξει τον όγκο των δεδομένων που διακινούνται. Την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού η χρήση των δεδομένων εκτινάχθηκε με αποτέλεσμα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον όγκο των δεδομένων υποβάθμισαν την ανάλυση σε πολλές δημοφιλείς εφαρμογές (YouTube, Tik Tok κ.ά.) για να μην καταρρεύσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η περιοχή μας πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον και να μην χάσει για μια ακόμη φορά την εξέλιξη της τεχνολογίας και της αγοράς εργασίας, με την ανάπτυξη της εξ αποστάσεως εργασίας που προωθείται παγκόσμια».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση