Έρχεται νέα κακοκαιρία στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 08:17 Έρχεται νέα κακοκαιρία στη Φθιώτιδα

Φθινόπωρο στην καρδιά του καλοκαιριού! Πότε και που θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Φθινοπωρινού τύπου κακοκαιρία που θα θυμίζει "πρωτοβρόχια" θα επηρεάσει τη χώρα μας από την απόγευμα της Τετάρτης (5/8) έως και την Κυριακή, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας μεταβολής του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες εκτός από τα ηπειρωτικά θα επηρεάσουν και θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο, στο βόρειο Αιγαίο αλλά και στις Σποράδες.

Πτώση θερμοκρασίας

Παράλληλα, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή την Παρασκευή και το Σάββατο με τις μέγιστες τιμές στην κεντρική και βόρεια χώρα να πέφτουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα (κάτω από 30 βαθμούς). Οι βοριάδες στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6-7 μποφόρ.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά, κορύφωση των φαινομένων αναμένεται το Σάββατο με την Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και ανατολική Στερεά να βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Δείτε το χάρτη πρόβλεψης βροχόπτωσης για το Σάββατο 8 Αυγούστου:

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν και θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα (10 Αυγούστου) τα μελτέμια και η ηλιοφάνεια θα επιστρέψουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

α) Την Πέμπτη και Παρασκευή προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. Οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

β) Το Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται από το μεσημέρι και μετά στη Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και ανατολική Στερεά. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και τοπικά 7.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα

Στην κεντρική Στερεά η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από το μεσημέρι της Τετάρτης με τοπικές μπόρες στα ορεινά. Την Πέμπτη τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι-απόγευμα όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση με τον άστατο καιρό να περιορίζεται στα ορεινά. Η πιο "δύσκολη" ημέρα θα είναι το Σάββατο, όποτε ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με βροχές και καταιγίδες που θα είναι έντονες τις βραδινές ώρες.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει την Πέμπτη τους 30 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση