«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 08:02 «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τι απαντά για τα όσα συνέβησαν στο τραίνο και την αναγκαστική αποβίβαση του 48χρονου Καμερουνέζου…

Στην καταγραφή μόνο του γεγονότος ότι ένας επιβάτης δεν είχε εισιτήριο και στις προβλεπόμενες ενέργειες σε τέτοιες περιπτώσεις, περιορίζεται στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφορικά με το επεισόδιο σε βάρος του 48χρονου Καμερουνέζου που κατέβηκε από το τραίνο και με το ζόρι έφτασε να εξετάζεται για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ειδικότερα, αναφέρει μόνο ότι ο 48χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο επιβάτης κατεβαίνει στον επόμενο σταθμό καλώντας την αστυνομία.

Για… την ταμπακιέρα όμως δεν αναφέρεται πουθενά και συγκεκριμένα:

Πως συμπεριφέρθηκαν στον Καμερουνέζο, οι ελεγκτές και κάποιοι από τους επιβάτες; Είναι αλήθεια ότι ταξίδεψε στο πάτωμα μέχρι να τον κατεβάσουν στο Λιανοκλάδι; Την αστυνομία την καλούν ακόμη και αν ο επιβάτης κατεβαίνει χωρίς φασαρία από το τραίνο; Και καλά την αστυνομία, το ΕΚΑΒ είναι συνηθισμένο να το καλούν για οποιονδήποτε θέλει να ταξιδέψει χωρίς εισιτήριο;

Προφανώς και υπάρχουν κανόνες, νόμοι, αλλά και όρια για την εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων. Μα πάνω από όλα υπάρχει ο παράγοντας άνθρωπος για τον ελεγκτή και τον ελεγχόμενο. Είναι προφανές ότι κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια και τις αρμοδιότητές τους και θέλουν να λήξει το θέμα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στην αμαξοστοιχία 54 την Τρίτη 04/08, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι ο επιβάτης είχε στην κατοχή του εισιτήριο για να μεταβεί έως τη Λειβαδιά, ενώ τελικός του προορισμός ήταν η Καρδίτσα.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη Λειβαδιά, οι ελεγκτές πρότειναν στον επιβάτη να εκδώσει νέο εισιτήριο για τη διαδρομή μέχρι την Καρδίτσα. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το καλύψει οικονομικά.

Ο επιβάτης μετακινήθηκε, υπό την επιτήρηση του Προϊσταμένου της Αμαξοστοιχίας, προκειμένου να αποβιβαστεί στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι.

Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση