Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βόμβα»: Ο Φάνης Σπανός «καρατόμησε» τον Ηλία Κυρμανίδη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 08:04 «Βόμβα»: Ο Φάνης Σπανός «καρατόμησε» τον Ηλία Κυρμανίδη

Στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας αναλαμβάνει καθήκοντα ο Θανάσης Καρακάντζας.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στη Φθιώτιδα και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός "καρατόμησε" μέσα σε μια νύχτα τον Ηλία Κυρμανίδη.

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να υπήρχαν κάποια "σύννεφα" στη σχέση και συνεργασία των δυο ανδρών, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε μια τέτοια εξέλιξη.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή ποια είναι η αιτία ή η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τον Περιφερειάρχη να πάρει αυτή την απόφαση.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Φάνης Σπανός ήταν αποφασισμένος να αλλάξει τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και παρά το έντονο παρασκήνιο των τελευταίων ωρών και τις πιέσεις που δέχτηκε, ήταν κάθετος στην απόφασή του για απομάκρυνση του Ηλία Κυρμανίδη από την ΠΕ Φθιώτιδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πριν ολοκληρωθεί η θητεία, έστω και η διετής, ενός χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, ανακαλείται η απόφαση της τοποθέτησής του από τον Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Κυρμανίδης αναλαμβάνει θέση Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση με τις αλλαγές που φένρει η συγκεκριμένη απόφαση:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, τροποποιούνται οι αρμοδιότητες Αντιπεριφερειαρχών ως ακολούθως:

  • Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Καρακάντζας
  • Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας ορίζεται ο κ. Ηλίας Κυρμανίδης
  • Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας ορίζεται ο κ. Κώστας Γαλάνης

Ακόμα, ορίζεται ο κ. Ανδρεάς Τοουλιάς  έμμισθος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19.

Τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας σχετικώς με τη διαχείριση φυσικών φαινομένων, διατηρεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, συνεπικουρούμενος από τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες.

Ο κ. Σπανός δήλωσε σχετικά: «’Ενόψει των σημαντικών προκλήσεων της Περιφέρειάς μας σε πεδία όπως το Περιβάλλον, η υγειονομική ασφάλεια και η Παιδεία, διαμορφώνουμε μια νέα σύνθεση χαρτοφυλακίων και αρμοδιοτήτων. Εύχομαι καλή επιτυχία στους Αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους στα νέα τους καθήκοντα. Συνεχίζουμε με ομαδικό πνεύμα, σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους μας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους πολίτες της.’’»