Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Εργαζόμενοι στο Δήμο Λαμιέων για τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Δ.Σ.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 11:10 Οι Εργαζόμενοι στο Δήμο Λαμιέων για τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Δ.Σ.

Στην 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων που πραγματοποιήθηκε στις 29/07/2020, συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του  Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.

  Βέβαια επειδή η τηλεδιάσκεψη δεν ήταν επιτυχής δεν υπήρξε συζήτηση στην έκταση που θα έπρεπε να υπάρχει.

  Εμείς ζητήσαμε να παρευρεθούμε στην συνεδρίαση αλλά τελικά λόγω των έκτακτων συνθηκών αυτό δεν κατέστη εφικτό.

  Το θετικό στοιχείο  είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν την ανάγκη τροποποίησης του υπάρχοντος Οργανισμού.

  Εμείς επισημαίνουμε την ανάγκη ενός λειτουργικού Οργανισμού για την εκπλήρωση των βασικών στόχων που πρέπει να έχει ένας Δήμος δηλαδή την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

  Εμείς θεωρήσαμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας με την θεσμική μας πάντα ιδιότητα των εκπροσώπων των εργαζομένων θα μπορούσε τουλάχιστον να είναι χρήσιμη.

  Όμως στην συνεδρίαση ακούστηκαν ανακρίβειες και υπήρξε και μια θεσμική απρέπεια.

  Η ανακρίβεια είναι ότι κατά την διάρκεια της σύνταξης του κειμένου του Οργανισμού ούτε συμμετείχαμε ούτε ερωτηθήκαμε για το ποιες είναι οι απόψεις μας για το θέμα αυτό.

  Μας έδωσαν ένα κείμενο ολοκληρωμένο την Δευτέρα 27/07/2020 και μας ζήτησαν μέσα σε 48 ώρες να εκφράσουμε επί του κειμένου τις απόψεις μας και αυτό κάναμε.

  Η θεσμική απρέπεια ήταν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  Λαμιέων τις προτάσεις - παρατηρήσεις ενός θεσμικού φορέα  κλήθηκε να τις  σχολιάσει αναρμοδίως,  με τρόπο απαράδεκτο  υπηρεσιακός παράγοντας.

  Δηλαδή για πρώτη φορά στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου μας σε παρατηρήσεις επί θέματος της ημερήσιας διάταξης δεν τις δίνουν οι αρμόδιοι, αλλά ένας υπηρεσιακός παράγοντας που ως μέλος του Συλλόγου μας θα μπορούσε να μας κάνει την τιμή να μας αναφέρει τις επισημάνσεις του πριν την συνεδρίαση.

  Επισημαίνουμε ότι η παράθεση των προτάσεων μας είχε παραδοθεί στους αρμοδίους προς επεξεργασία από τη Δευτέρα 27/07/2020 και επισήμως κατατέθηκαν στις 29/07/2020 την στιγμή που πληροφορηθήκαμε ότι το  Συμβούλιο θα γινόταν με τηλεδιάσκεψη.

  Βέβαια για όσους είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση δεν ήταν επισημάνσεις στις προτάσεις – παρατηρήσεις μας αλλά απαξιωτικοί – προσβλητικοί χαρακτηρισμοί προς τον Σύλλογο με κορυφαία την παρατήρηση του ότι με τον Οργανισμό αποκαθίσταται η εργασιακή ειρήνη, που εξ όσων γνωρίζουμε υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν υφίσταται χρεία αποκατάστασης της.

  Διατείνεται για εργασιακή ειρήνη ένας υπηρεσιακός παράγοντας  ο οποίος απροκάλυπτα επιτίθεται λεκτικά στους συναδέλφους του.

  Τέλος επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ Λαμιέων του επέτρεψε τους απαξιωτικούς - προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αυτή ήταν η δεύτερη θεσμική εκτροπή της συνεδρίασης.

  Εμείς λοιπόν, διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα να εργαζόμαστε για το καλό του Δήμου Λαμιέων και των συμπολιτών μας, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή όπως κάναμε στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να πράττουμε  στο μέλλον,  χωρίς να μας πτοούν τέτοιες πρακτικές.

Για το ΔΣ του Συλλόγου.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΑΣΙΟΥ                                 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΦΗΣ