Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίτροπος σε Εκκλησία ο Επαμεινώνδας Κορκονέας;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 14:11 Επίτροπος σε Εκκλησία ο Επαμεινώνδας Κορκονέας;

Στις 22 Σεπτεμβρίου η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο…

Την παρέμβαση αναρχικών στην ιδιαίτερη πατρίδα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, το Εξωχώρι, προκάλεσε η φωτογραφία του καταδικασμένου για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου να βοηθά σε εκκλησιαστική λειτουργία σε εξωτερικό χώρο της Αγίας Τριάδας στη Στούπα Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πέταξαν τρικάκια και ανάρτησαν πανό στην κεντρική πλατεία του χωριού, με βασικό σύνθημα ‘’ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ, ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ’’.

Στην συνέχεια ανάρτησαν και άλλο πανό, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στη Στούπα, την κεντρικότερη και πιο τουριστική κωμόπολη της περιοχής, «στην οποία ανενόχλητος έχει πολλές φορές βρεθεί», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι στο Εφετείο Λαμίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, αν και κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πέτυχε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και έσπασε την ισόβια κάθειρξη του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου.

Τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης 13 ετών και την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 αποφυλακίστηκε από το ΚΚ Δομοκού.

Η συγκεκριμένη απόφαση και η αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού είχε προκαλέσει τη μήνη των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να υποβάλλει Αίτηση Αναίρεσης για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, στον Άρειο Πάγο, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport θα συζητηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Δικηγόρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα είναι ο Λαμιώτης δικηγόρος Ευάγγελος Ανδρούλας.