Κορωνοϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στα Νοσοκομεία της Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 15:41 Κορωνοϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στα Νοσοκομεία της Λάρισας

Θετικές και δύο γυναίκες εφοριακοί…

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε υγειονομικούς από δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Τα πρώτα 7 κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας επιβεβαιώθηκαν χθες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον είναι 9 (γιατροί), ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ελαφρώς θετικά τέσσερα ακόμη άτομα (1 γιατρός και 3 νοσηλεύτριες).

Τα τέσσερα ασθενώς θετικά δείγματα θα επανεξεταστούν και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο. Τα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ο κ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε ότι «οι γιατροί δεν μολύνθηκαν από ασθενείς» και πως η ενδονοσοκομειακή διασπορά προήλθε από γιατρούς που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική.

 Να σημειώσουμε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μετά τη λήψη 60 δειγμάτων από γιατρούς, νοσηλευτές και φοιτητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Παράλληλα, υποβάλλονται σε τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, οι οποίοι επιστρέφουν από την καλοκαιρινή άδεια.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης (6/8), κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τον Αμπελώνα και έλαβε δείγματα από 17 πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν σε γάμο που έγινε προ ημερών στην περιοχή.

Και φυσικά τα κρούσματα κορωνοϊού δεν περιορίζονται μόνο στον ιατρικό χώρο, καθώς θετική βρέθηκε γυναίκα εφοριακό που εργάζεται στο παράρτημα Λάρισας της Ε΄ Υποδιεύθυνσης της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης, του ευρύτερα γνωστού και ως πρώην ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφοριακός είχε προσέλθει κανονικά στην εργασία της την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη όταν ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα έλαβε άδεια. Στη συνέχεια έκανε το τεστ το οποίο και έδειξε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Τα γραφεία της υπηρεσίας θα παραμείνουν κλειστά Πέμπτη -  Παρασκευή, μετά από απόφαση της τοπικής διοίκησης και αφού έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις με τα κεντρικά, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε απολύμανση.

Σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας από την προσεχή Δευτέρα 10 Αυγούστου αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα σε γυναίκα εφοριακό, καθώς νωρίτερα επιβεβαιώθηκε πως είναι θετική στον ιό εφοριακός που εργάζεται στη ΔΟΥ Λάρισας.

Πηγή: larissanet.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση