Λαμιώτες με ναρκωτικά έπεσαν σε μπλόκο της ΟΠΚΕ έξω από την Ιτέα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 08:20 Λαμιώτες με ναρκωτικά έπεσαν σε μπλόκο της ΟΠΚΕ έξω από την Ιτέα

Είχαν κρύψει την κάνναβη στα δοχεία με τις ελιές…

Στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 38 και 39 ετών, προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/8) αστυνομικοί της Α΄ΟΠΚΕ Άμφισσας - Δλεφών με τις κατηγορίες της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέας Φωκίδας (επί της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας – Αντιρρίου) και το σταμάτησαν για έλεγχο. Στο πίσω μέρος του οχήματος που επέβαιναν οι δύο άνδρες, οι αστυνομικοί βρήκαν πέντε συσκευασίες με 143,84 γραμμάρια κάνναβης που ήταν επιμελώς κρυμμένες εντός αεροστεγών νάιλον συσκευασιών με ελιές, στον χώρο των αποσκευών του οχήματος.

Επάνω τους βρέθηκαν επίσης τρία (3) αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, αναμεμειγμένα με καπνό, συνολικού μεικτού βάρους 4,68 γραμμαρίων.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν όπως και το αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης πράξης, καθώς το χρηματικό ποσό που είχαν απάνω του και έφτανε στα 890 ευρώ.

Ακολούθησαν βέβαια νομότυπες έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, και σε ένα από αυτά σε κοντινή Κοινότητα της Λαμίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους 11,1 γραμμαρίων,

• 3 μεταλλικά κυτία, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού καθαρού βάρους 6,9 γραμμαρίων, 

• κυτίο που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό και

• μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση